Припрема...

27. март 2021.

„Новости“ су покренуле лавину коју нико не може да заустави


Лиер странке Слободе и правде и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас располаже са чак 53 активна рачуна у различитим финансијским институцијама у 17 земаља, на којима је крајем октобра прошле године укупно имао тачно 67.966.814,35 долара.

Миленко Јованов каже да Ђилас „добро зна да је тај новац стекао у време док је био на власти“.

– „Новости“ су урадиле огроман посао и грађанима Србије показали истину о огромној суми новца који се налази на Ђиласовим рачунима. Сама чињеница да је Ђилас одлучио да игнорише ову тему, најбоље показује да он не сме да каже грађанима одакле му оволики новац, јер би то значио и крај његове политичке каријере. Јер, да их је поштено зарадио, могао би мирне душе да каже да има тај новац, да га је зарадио на законит начин и сва би прича на ту тему престала. Међутим, он добро зна да је тај новац стекао у време док је био на власти, а подсетићу, то је време када су затваране фабрике, када је подељено 500.000 отказа, када су људи остајали на улици… Е, у то време, Ђиласу је баш кренуо посао и рекламне секунде су се продавале као алва!

– Са друге стране, мислим да је једнако важно што су надлежни органи покренули правне механизме за утврђивање чињеница о пореклу тог новца и евентуалној штети коју је држава претрпела услед избегавања плаћања пореза. „Новости“ су покренуле лавину коју више нико не може да заустави. Џабе Ђиласу и бежање од полиграфа и кмечање по амбасадама, ова афера мора да се институционално истражи и оконча. За много ситније пропусте, у вредности од неколико стотина динара, порески органи терете грађане када пропусте да плате неку пореску обавезу, зато нема никаквог оправдања да се не истраже Ђиласови мутни послови у вредности од неколико десетина милиона евра. Одбио је да одговара новинарима који му се не свиђају, али, пред државним органима, Ђилас мора да одговара!