Припрема...

16. март 2023.

ОД КИКИНДЕ БИ ДА ПРАВЕ ШТЕНАРУ


Немојте имати било какву дилему, сви ће се за један сат договорити само ако буду могли да нас склоне с власти: кад год желите да видите како изгледа њихова политика погледајте хотел „Нарвик“…

Миленко Јованов, народни посланик из нашег града, истакнути функционер СНС, говорио је на Изборној скупштини Градског одбора напредњака. Ни овог пута није реторички калкулисао, него отворено, без задршке, указао на које проблеме Србија наилази оптерећена притисцима споља, али и унутарполитичким контроверзама, недоумицама и опасностима.

– Бројни изазови чекају нашу земљу, а тешко ће бити водити СНС у Кикинди, а да се ти изазови не одсликају на наш град – упозорио је Јованов. – Погледао сам последње вести. Лајчак је, после разговора са председником Вучићем, разговарао са представницима опозиције и ту сте имали прилику да видите сам јад, беду и чемер наше политичке сцене. Лајчак је причао, они су ћутали, нико ништа није питао, никакву примедбу нису изнели. И то вам је једна страна приче. Друга страна приче је да имате председника Александра Вучића који се у свакој таквој прилици најјаче бори за Србију, настојећи да извуче највише што можемо да добијемо у датом тренутку. И онда га нападају управо они који ћуте као заливени када имају прилику да покажу како би се 6орили за Србију. Тамо је била тишина, а када се састанак заврши, удри опет по Вучићу.

И други део опозиције, како вели Јованов, који себе радо назива „патриотским“, брине о сопственим интересима, а не интересима Србије и грађана. Наводи конкретан пример који такву тврдњу поткрепљује:

Важно је да схватите колика су превара и лаж Милица Стаменковски, Бошко Обрадовић, Милош Jовановић, Воја Михајловић… Својим очима гледаму скупштинској сали како се домунђавају са ђиласовцима, једни друге подржавају, аплаудирају једни другима. Њихова прича је да Вучић хоће нешто да изда, а они да спрече. Прво кажу, потписао је, онда кажу, није, али ће у понедељак. Онда кажу, није у понедељак, али ће следећи пут. Сада кажу, није ни важно што није потписао, важно је шта он мисли. Та превара мора да буде раскринкама. Ти људи хоће да нас изолују и да ову земљу врате годинама уназад. Њих баш брига. Видели сте у медијима, они лепо живе од свог лажног патриотизма. Један има три стана у центру Београда, ова троши паре које добија за финансирање странке за шминку и гардеробу, Бошко чим је дошао у Скупштину узео стан на Дедињу. Тако изгледа тај патриотизам…

Jованов је апеловао на чланове СНС да помогну онима који преузимају вођење странке у граду и велику одговорност, „да им се не отежава трицама и кучинама, одговарањима, причама и препричавањима“. Да се не губи време и не отежава Србији ситуација. Притисци ће, убеђен је, бити све тежи.

Ако се ми бавимо собом, онда ће се радовати они који чекају да ми паднемо како би, као хијене, насрнули да черупају – упозорава страначке колеге Миленко Јованов. – И немојте имати било какву дилему. Свиће се за један сат договорити само ако буду могли да нас склоне с власти. Кад год желите да видите како изгледа њихова власт погледате хотел „Нарвик“, не треба вам ништа друго. Отели и онда урушили и уништили и направили на крају штенару. Е, сада је на нама и на вама да одлучимо хоћемо ли им дати да од Кикинде и Србије праве штенару.

САМО СРБИЈА

Србија мора да се руководи сопственим интересима, јер сви други тако поступају, јасан је Јованов. Пита, докле за туђе интересе да страдамо и гинемо. Потребно је да се сачувамо, јер нас – нема. Остарили смо како народи нација за авантуризам. „Хоћемо да окупимо што шири број људи који би да се прикључе председнику Вучићу и подрже његову политику која гласи: Само Србија.“

 

МИЛОШУ, ВРАТИ МАКРОНУ ПАСОШ

Што не вратиш француски пасош, када си толики српски патриота – пита Јованов лидера ДСС Милоша Јовановића. – Шта је проблем да то за шта оптужујеш Александра Вучића, кажеш свом председнику Макрону, чији пасош имашуу џепу, који је писао оно што Вучић покушава да промени?! Није Вучић то писао, зато се то и зове француско – немачки предлог. Када су имали прилику да покажу и нама и свету како изгледа борба за Србију, направили су инцидент у Скупштини, напали председника Србије и такву слику послали.