Припрема...

5. март 2021.

Од Вучића тражили трибине, а добиће савремени објекат по УЕФА стандарду


Поред Суботице, Лознице, Лесковца, Зајечара, Врања, Краљева, Крушевца и Крагујевца, нови фудбалски стадион добиће и Кикинда.

То је у петак најавио и републички посланик Миленко Јованов, а дан раније Град Кикинда расписао је тендер за израду пројектно-техничке документације, идејног решења и урбанистичког пројекта за изградњу Градског стадиона. Нови објекат имаће 5.000 седећих места.Градиће се на месту садашњег, поред Спортског центра “Језеро”, а терен ће бити димензија 105×68 метара у складу са „УЕФА Правилником о стадионској инфраструктури“ за спортске објекте Категорије 3. Планирана површина целог комплекса је 12.000 квадрата.

ДОНЕДАВНО РУГЛО

Пре годину дана било ме је срамота како је стадион изгледао, а посебно када је покрајински секретар за спорт Владимир Батез рекао да је ругло за Кикинду. Хтео сам у земљу да пропаднем. Новцем из Покрајине, из градског буџета и од донације фабрике „Тоза Марковић“ садашњи стадион смо довели у пристојно стање – рекао је Јованов.

Разговарали смо са председником Вучићем о улагањима у Кикинду. Предложио сам да реконструишемо западну трибину, а његова идеја је била да наш град, као центар Севернобанатског округа, добије нови градски стадион. Тако смо, захваљујући председнику Алекандру Вучићу, доспели на списак градова у којима ће бити изграђен нов, модерни фудбалски стадион – објаснио је Јованов, како је Кикинда уврштена на списак градова у којима ће се државним новцем градити овако значајна објекат, са пратећим садржајима.


Осим главног терена биће изграђен и помоћни. Биће то мултифункционални објекат, моћи ће да се користи за сајмове, концерте и друге намене. Осим тога, насеље Баранда, добиће нову зграду у којој ће бити јавне службе: пошта, амбуланта и други садржаји – навео је Јованов.

Како је наведено у тендерској документацији, на локацији за изградњу не постоје садржаји који би могли да се уклопе у пројектно решење новог стадиона. Пројекат предвиђа и приступне саобраћајнице. Рокови још не могу да се одреде, јер је реч о великом пројекту.