Припрема...

25. децембар 2017.

Опасне игре Саше Јанковића


Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић признао је да му је циљ да отцепи Војводину од Србије!

– Нема разлога да се Србија плаши војвођанске аутономије, нити војвођанска аутономија има потребу да нанесе штету било коме у Србији. Управо је супротно, свака наша специфичност, посебност, била она језичка, културна национална или економска, јесте, што се ПСГ тиче, предност и квалитет. Живот не може да чека и желимо да на сто ставимо решења за будућност – поручио је Јанковић у Зрењанину на трибини „Зрењанин и војвођанске теме о којима се не прича“.

Према његовој оцени, Србија и Војводина не јачају, него слабе у ово, како је рекао, тужно време „коме ћемо видети леђа“ кад ПСГ дође на власт. Због тога јаку Војводину види ван граница српске државе.

– Аутономија је нешто што припада људима који имају своју самосвојност и кључна реч у томе је поверење. Тек када грађани буду имали поверење у своју државу, осећаће се слободно – каже Јанковић.

На питање Српског телеграфа да објасни да ли заговара отцепљење Војводине, шеф ПСГ, међутим, јуче није одговорио.

Потпредседник СНС Миленко Јованов позива Јанковића да отвори све своје карте и призна који му је циљ.

Да поједноставимо ствари, његов коалициони партнер је извесна Војвођанска партија, која се залаже за чист сепаратизам, тако да Јанковић поново обмањује и лаже грађане скривајући своје намере и планове својих партнера иза приче о „већој аутономији“ – поручује за Српски телеграф Јованов.