Припрема...

29. септембар 2022.

Опозиција не нуди реалну политику


Шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов истакао је да опозиција не нуди реалну алтернативу владиној политици по питању Косова и Метохије.

Шеф посланичке групе Демократске странке Зоран Лутовац навео је да је предлог Демократске странке изнео на седници Скупштине и да, како је рекао, о статусу КиМ не може да говори аутократски режим.

Јованов је одговорио да је то још једна лицемерна поставка и да су у аутократијама опозициони лидери у затворима, а не на јавном сервису.

Оценио је и да предлог који је навео Лутовац једноставно није реална политика.

„Они знају шта неће, неће оно што Влада ради, али алтернативу не нуде“, сматра Јованов.

Указује да је за велики број западних земаља статус решен нелегалном и неуставном одлуком Приштине да прогласи независност.

„Ми се сада боримо на неки начин да то питање за који су они рекли да је готово вратимо на сто, и то је оно што је Вучић успео, да се о том питању говори не као о завршеном, него као незавршеном и зато се дешавају притисци на Србију, јер се без Србије та питања не могу затворити“, наводи Јованов.

Истиче да се у Скупштини, као једина алтернатива Вучићевој политици, чуло или да се призна Косово или да се иде у рат.

Јованов је објаснио да је председник државе говорио о техничком извештају зато што је учествовао у разговорима.

Јованов је, упитан да ли ће влада бити формирана у октобру, рекао да ће бити формирана у законском року.

 

О вртићу у Пећинцима

Шеф посланичке групе ДС-а рекао је да се мора реаговати на оно што се дешава у Пећинцима, где, тврди Лутовац, деца не могу да иду у вртић, јер су им родитељи политички неподобни, односно што су чланови Демократске странке.

Јованов је одговорио да се тема интерпретира на начин којим опозиција мисли да науди председнику Вучићу и Српској напредној странци.

„Нико не ускраћује права детету. То је још једна манипулација опозиције“, рекао је Јованов.

Додаје да су све то биле теме и на изборима, и да грађани у Пећинцима нису дали подршку онима који се залажу за ту тему.