Припрема...

1. фебруар 2023.

Опозиција не жели никакав договор и јединство око КиМ


Последњи иступ Мирослава Алексића у тајкунским медијима још једном је потврдио да опозиција не жели никакав договор и никакво јединство око Косова и Метохије, већ да им је идеја да и ову тему, важну за читав српски народ, злоупотребе у циљу рушења председника Вучића.

Алексић гомилом лажи и болесних конструкција и оптужби које је изрекао, покушава да направи увертиру за сутрашњу седницу, али ништа конкретно, није рекао о самом проблему Косова и Метохије. Ни шта је политика какву заступа, ни каква су решења која нуди.

То се, додуше, не може ни очекивати од човека који је, као члан делегације Скупштине Србије, на састанку у Стразбуру, када је био позван да каже нешто о проблему КиМ, рекао да га та тема не интересује. И то је тачно. Њега интересује да лажима и клеветама покуша да сруши председника Вучића и да тако дође на власт.

Једино за шта се Алексић борио у Старзбуру јесу интереси Шолакових медија. Чињеница је да ни не можемо од њега да очекујемо да се за КиМ бори са истим жаром са којим се бори за интересе Драгана Шолака, а он сам најбоље зна зашто је то тако.

У Алексићеве лажи не верују ни они који га најбоље познају, становници Трстеника, а читава Србија врло добро зна колики је допринос данашњој тешкој ситуацији у вези са КиМ дала катастрофална политика Алексићевог шефа Вука Јеремића. Изместили су питање КиМ из Уједињених нација, лагали су и варали чланице Савета безбедности које су подржавале Србију и радили им иза леђа, водили тајну политику, због чега су људи напуштали преговарачки тим Србије и на крају поставили катастрофално питање пред Међународним судом правде.

Зато се Алексићевој и Јеремићевој „борби“ за Косово и Метохију највише радују приштинске власти, а имамо прилику да видимо да управо са њима синхронизују своје деловање у Скупштини Србије.

На њихову жалост, ни лажи, ни болесне конструкције, ни подршка Шокалових медија неће помоћи Алексићу и Јеремићу да поправе углед код грађана Србије, осим код оних код којих су већ најпопуларније политичке личности, а то су албански сепаратисти на Косову и Метохији.