Припрема...

27. мај 2019.

Опозиција поново ухваћена у глупавој превари

Информер

Лидер Двери Бошко Обрадовић оптужио власт да у бирачком списку има више од 800.000 непостојећих грађана * Стручњаци га одмах ухватили у лажи: Нема ништа спорно, то су гласови дијаспоре

Лидер Двери Бошко Обрадовић, један од шефова Ђиласовог Савеза за Србију, смислио је ‘генијални план’ како да опозиција победи на предстојећим изборима – а то је да се Србима у дијаспори укине право гласа!?!

На Твитер страници Двери објављено је како се пре учешћа на било каквим изборима прво мора решити проблем више од 800.000, по њиховом мишљењу, лажних бирача. Наиме, дверјани су поређењем броја уписаних бирача у регистар Републичке изборне комисије (РИK) и евиденције пунолетних особа Републичког завода за статистику (РЗЗС) закључили да је власт негде ‘сакрила’ разлику од 842.965 гласача.
Лоша вам математика

Проблем ове рачунице је само у томе што то нису никакви лажни бирачи, већ је реч о нашим грађанима који живе и раде у иностранству и који такође имају право гласа! Тако је опозиција ухваћена у новој, ко зна којој по реду лажи…

„Број уписаних бирача у РИK: 6.734.802. Број пунолетних особа према РЗЗС: 5.891.837. Додатни гласови: 842.965. Ово мора да се реши пре било каквих избора!“, објављено је на званичном налогу покрета Двери.

Међутим, лекцију из ‘изборне математике’ дверјанима је одмах одржао извршни директор ЦЕСИД-а Бојан Kлачар, објаснивши да су то превасходно гласови дијаспоре!

„Ово се не може решити до избора. Може до неких следећих тако што ћемо се дијаспори захвалити и лагано их ођавити“, написао је Kлачар.

Потпредседник СНС Миленко Јованов оцењује да се оваквим „небулозама Обрадовић препоручује за председника шаторског савеза“.
– Пошто им је шатор мали, кад свих 15 људи које окупе истовремено уђе у њега буде гужва, Бошко би да се наметне као некакав шаторски старешина или поглавица… Kад већ није успео да се наметне као лидер тог њиховог Савеза, мада је у једном тренутку био близу, кад је већ странку растурио у парампарчад, рачуна бар у шатору да буде главни. Зато му се ово учинило много паметним да каже. Међутим, овом небулозом је показао да благе везе нема са политиком и само је себи обезбедио да га и у будућности Ђилас и Јеремић користе као табаџију и буздована – подсећа Јованов.

Извор: Информер