Припрема...

8. фебруар 2024.

Опозиција срамно са највећим косовским лобистима против Србије


МИЛЕНКО Јованов, члан Председништва СНС-а, је за „Новости“ говорио о срамној резолуцији Европског парламента којом се позива на спровођење независне међународне истраге нерегуларности на децембарским парламентарним, покрајинским и локалним изборима у Србији, са посебним акцентом на београдске изборе.

Како је Јованов изјавио, председник Вучић је опозицији одмах изашао у сусрет обзиром да је прихватио захтев за расписивањем избора, али да је опозиција по том питању касније променила мишљење.

– Они са својим менторима морају да се договоре да ли хоће изборе или не – рекао је Јованов и подсетио да ово није прва резолуција усвојена од стране ЕП.

– Сетите се резолуције у којој је било да СПЦ на КиМ помаже тероризам или она резолуција у којој се тражи да се Србија најоштрије казни због догађаја у Бањској. Исти тај парламент је тражио истрагу у „Рибникару“, то је исти онај парламент који се петља у разне друге ствари када је Србија у питању. Тражили су и да Србија сноси казне због неувођења санкција Русији. Али као што видите, Србија наставља да води своју политику и то је оно што је суштина – каже Јованов.

Подсетио је на ситуацију у скупштини приликом полагања заклетве, рекавши да смо са једне стране имали посланике који су заклетву положили на грб Србије, а други на грб Шолакових медија.

– Данас имате председника Србије који ће у УН бранити Србе са КиМ, али се то неће наћи у резолуцији ЕП, нити ће о томе опозиција причати, јер их то не занима. Они тамо седе, и ту резолуцију им гурају највећи албански лобисти – каже Јованов и подсетио како је изгледала бахатост опозиције након избора када су уништили имовину градске скупштине.

Јованов је додао да ће у Србији једино народ одређивати ко ће доћи на власт.

Он је указао и на то да су тражили у једној од резолуција да Србија прекине односе са Милорадом Додиком.

– Све је то већ виђено. Различите резолуције усваја ЕП, али ниједна није била на корист Србије. Све су биле антисрпске, тенденциозне. Све су биле за рачун оних који желе да уруше Републику Српску, да признају независно Косово.