Припрема...

18. децембар 2022.

Опозиција тражи смену чланова РЕМ-а у Скупштини Србије


Незадовољни што Савет регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) није доделио пет националну фреквенцију некој од телевизија који су критични према власти, опозиција је одлучила да у Скупштини Србије покрене поступак за смену чланова РЕМ-а. Против ове одлуке је власт која сматра да под изговором борбе за медијске слободе, део опозиције жели да свој капитал уложен у неке од телевизија увећа добијајући националну фреквенцију.

Коментаришући ове наводе, шеф посланичког клуба Српске напредне странке Миленко Јованов каже да се у овом случају ради о очигледном наставку притиска на РЕМ. За портал Политике наводи да је било јасно да ће ствари ићи у том правцу када је пет посланичких група у Скупштини Србије изводило перформанс у корист Драгана Шолака и његових медија.

„И нема ту борбе за некакве узвишене циљеве, као што су медијске слободе и слично, него се одређени политичари директно стављају у улогу бораца за Шолакове финансијске интересе. Делује да сада међу самим посланицима опозиције постоји некакво такмичење ко се више бори за Шолака, па овакве активности можемо очекивати и убудуће”, закључује Миленко Јованов.