Припрема...

18. мај 2023.

Опозиција тражила седницу, а нису гласали за дневни ред


Шеф посланичке групе СНС, Миленко Јованов, изнео је закључке након краја скупштинске седнице.

Како каже, на седници на којој се говорило о безбедносној ситуацији у земљи, опозициони посланици нису показали ништа ново.

„Ова седница је показала да један део политичке сцене, оличен у опозиционим странкама, ово доживљава као политички перформанс и као прилику да забележи некакав политички поен. То је оно што је заиста тужно и што се видело од старта. Дакле, они су тражили ову седницу и инсистирали на њој, међутим, показали су да нити су прикупили довољан број посланика, нити су сви њихови посланици гласализа дневни ред. Нити један шеф групе опозиционих странака није гласао за дневни ред. То показује колико су озбиљни и колико им је стало да разговарају на ову тему“, каже Јованов за портал B92.net.

Додаје и да је опозиција данашњу седницу користила за искључиво политичко излагање.

„Видели сте како су се понели и њихов перформанс чим је премијерка почела да говори. То је њихов манир и они су данашњу седницу искористили за позив људима да сутра дођу на протест, за који кажу да они не организују, а данас смо видели да заправо они стоје иза свега“, наставља Јованов и додаје да је данас пропуштена велика шанса.

„Захваљујући таквом приступу, пропустили смо прилику да разговарамо о важним друштвеним темама, баш као што смо раније изгубили прилику да разговарамо о Косову и Метохији, али и о неким другим искушењима кроз које су наша држава и друштво пролазили. Али шта да се ради, таква нам је опозиција“, закључује Јованов.

Говорећи о митингу који 26. маја очекује Србију, а који је најављен као највећи скуп икада у Србији, Миленко Јованов истиче да ће се тај дан показати право лице Србије.

„То ће бити један величанствен скуп који ће показати да Србија неће да стане. Показаће грађане Србије који имају наду да ће Србија наставити даље да се развија и јача и показаће људе који на другачији начин доживљавају политику од оних који желе да она стане. Хоћемо да покажемо лице једне другачије Србије, која жели да иде напред и грађани ће то имати прилику да виде 26. маја“, рекао је шеф посланичке групе Српске напредне странке и изнео очекивања за предстојећи митинг.

„Председник је најавио важне политичке одлуке на том скупу и уверен сам да након тог скупа, више ништа неће бити исто“, закључио је Јованов.