Припрема...

16. новембар 2022.

ОПОЗИЦИЈА УКИДА БОЖЈЕ ЗАПОВЕСТИ


Претходних дана опозициони медији и друштвене мреже преплавио је твит који критикује црквени позив на молитву за оне који су на власти. Без икакве претходне провере и информисања, почели су напади и критике на рачун Српске православне цркве.

– Црквени календар. Тачка пет црквених заповести. Да ли је СПЦ икада била на нижим гранама? Докле, бре, више?! – пише у твиту који је објавио извесни Филип.

Поменутом твитерашу којина овој друштвеној мрежи прати представнике опозиције засметао је део у црквеном календару у ком се позива на молитву за оне који су на власти, а који од памтивека постоји у црквеном календару.

Небулозног твита се одмах докопао Шолаков портал Нова С и објавио текст „Детаљ из црквеног календара због којег се дигла бура на мрежама“. Међутим, ни они нису могли да избегну да помену чињеницу да ова заповест није измишљена због Вучића.

– То су потпуне незналице. У црквеном календару то стоји од давнина. Они су показали да нешто што толико дуго траје тумаче у дневнополитичке сврхе. Ударају на Цркву и по ко зна који пут показују да им ништа није свето, рекао је Миленко Јованов, Шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије.