Припрема...

7. јул 2023.

ОПОЗИЦИОНАРИ КАО ЦИРКУЗАНТИ


Иако је 61 посланик опозиције потписао предлог за смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића, тек њих 37 је гласало „за“

Седница Скупштине Србије, на којој је потврђено да Братислав Гашић остаје министар унутрашњих послова, потпуно је оголила деловање опозиције које се, како се показало, своди на циркус. Наиме, иако је 61 посланик опозиције потписао захтев за његову смену, тек њих 37 је гласало „за“ .

Дакле, њих 24 или скоро половина одустала је од сопственог предлога. Или су од старта лагали све оне грађане које од почетка маја позивају на протесте, блокаде путева и мостова „до испуњења захтева“, међу којима је био и овај за смену министра Гашића.

За смену су гласала само четири посланика ДС (од укупно 10), шест из Народне странке (од 12), три из Двери (од шест), само један посланик групе НАДА (од 14) и девет из посланичке групе Уједињених (од укупно 15), чији је председник Мариника Тепић из ССП. Шесторо опозиционих посланика присуствовало је гласању, али нису хтели да се изјасне уопште. Док на га гласање није ни дошао један од лидера протеста Срђан Миливојевић (ДС), као ни Владета Јанковић (НС), Синиша Ковачевић (НС), Павле Грбовић (ССП), Драгана Ракић (ДС)…

У разговору за Српски телеграф, шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов каже да је опозиција прекјуче на гласању показала колико су озбиљни, посвећени, вредни и колико им је стало до тема које су сами отворили и грађана које кажу да заступају:

– Ово је таква срамота за њих, да их чак ни Шолакови медији не могу од те срамоте опрати и оправдати. Подсећам да они, у већини, ни за дневни ред нису гласали, као и да смо им данима ми обезбеђивали кворум. Да је зависило до њих, ова се седница не би ни десила и то грађани треба да знају. Најзад, и Мирослав Алексић, кога Шолакови медији и ангажовани појединци промовишу у лидера, треба да објасни како је од 61 посланика, који га је подржао да представља њихов захтев за сменом министра Гашића, успео до краја расправе да изгуби 24! 

Изгледа ни они, како истиче, нису поверовали у оно што је говорио:
– Будући да су ових дана тражили одговорност, време је да је на свом примеру покажу и одмах поднесу оставке због неозбиљности, незнања и неспособности.