Припрема...

18. септембар 2023.

Опозиционари неспособни да напишу кад желе изборе


Позивам све представнике опозиције, и Поноша, и Зеленовића, и жуте, и Јеремићеве, све те деривате Демократске странке, да кажу у ком се тачно пасусу дописа који су послали председнику Александру Вучићу налази реченица у којој траже одржавање избора пре краја године.

Не може председник Републике, нити било ко други, да буде одговоран за то што су они неспособни чак и за то да напишу допис и да јасно изразе свој захтев и своју вољу.

У допису који су послали јасно пише да они траже да се избори РАСПИШУ до краја године. И то пише већ у првом пасусу. И сад, кад је председник Републике јасно рекао да ће да изађе у сусрет том захтеву и да ће до краја године расписати изборе, они су схватили да, заправо, неће ни оно што су тражили, него да хоће нешто друго!

Одлично је што председник жели да изађе у сусрет њиховом захтеву, јер ће имати довољно времена да размисле шта, уствари, хоће, а шта неће, у колико колона желе да иду на изборе, ко ће још од кога да се одвоји и да направи свој посланички клуб, ко ће с ким још да се посвађа или да се помири, да се дружи и раздружи, и све остало.

Са друге стране, кад год избори били, уверен сам да ће одговор народа бити исти – јер грађани Србије не могу да забораве да су они, сви заједно – жути, зелени, овакви, онакви – били власт, и да, осим што су радили за себе и што су се обогатили, за народ нису урадили ништа.