Припрема...

24. јануар 2024.

Опозициони посланици су све покушали, осим да буду пристојни и нормални


Лидер Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља“ Мирослав Алексић изјавио је за ТВ Инсајдер да ће наредних дана бити донета одлука о посланичким мандатима, указујући да је „реалнија нека врста опструкције парламента“.

У преводу опозиција планира да узме мандате, али да не дозволи парламенту да ради, то јест вршиће опструкцију рада Скупштине Србије.

Миленко Јованов, шеф посланичке групе напредњака у парламенту, поручио је да је опозиции изгледа понестало идеја, јер су то већ све радили.

– Понашали се у Скупштини као да су у најгорој биртији. Физички насртали на председника, премијерку, друге посланике, ломили клупе, звиждали, трубили, пуштали музику, пентрали се по столицама и клупама… Дакле, све су покушали, осим да буду пристојни и нормални и да најзад понуде некакву политику – навео је он у разговору за наш портал и додао да је то очигледно недостижно за њих.

– С друге стране, не разумем како могу истовремено да тврде да су избори нерегуларни и да узму мандате проистекле из тих и таквих избора?! То никакве логике нема. И видите како се брзо распала у парампарчад лаж о нерегуларним изборима, измишљена да замаскира њихову неспособност, лењост, незнање и чињеницу да у последњих 12 година нису били у стању да победе ни на једним изборима од оних за месне заједнице, па до председничких – закључио је Јованов.

Подсетимо, Мирослав Алексић је указао да се листа свакако неће понашати као да се ништа није догодило.

– Предузећемо онај вид борбе који ће дати боље резултате, а мислим да је реалнија нека врста опструкција парламента – запретио је опозиционар.