Припрема...

3. фебруар 2015.

Општи избори крајем године?


1Градски одбор Демократске странке Србије у Панчеву је већ дуги низ година један од најбоље организованих одбора, а моја посета је усмерена на то да се отклоне само неке ствари које су биле препрека за још боље позиционирање у граду, рекао је Миленко Јованов, потпредседник ДСС и посланик у војвођанском парламенту након посете овдашњој организацији странке.

Он је оценио да у будућем деловању на локалном нивоу, после споразума ДСС и Покрета Двери, не би требало да буде проблема, без обзира на ро што је ДСС у панчевачкој владајућој коалицији, док су Двери у опозицији.

Неког заједничког рада ће сигурно бити, али ми још увек нисмо формално завршили окупљање свих оних који желе да приступе нашем блоку. Што се СРС-а тиче, њихов лидер је јасно рекао да они увек самостално излазе на изборе и та тема више није отворена. Мислим да би чак било и оптимално за националне странке у Србији да иду у две колоне, јер би тако било захваћено читаво бирачко тело, каже Јованов.

О вероватноћи да се ове године на изборима проверава воља грађана, потпредседник ДСС-а је рекао:

Ја се надам да ћемо ове године имати републичке изборе, јер је ситуација све гора и гора, а грађанима није речено шта их чека, да ће бити смањене плате и пензије, да ће се продавати „Телеком“, а да ће се за сваку одлуку у овој земљи питати Брисел. Покрајински избори висе у ваздуху, а СНС СПС као да више немају интерес да иду на обарање Покрајинске владе. Што се тиче локалних избора, мислим да ће они бити у редовном термину. А све гласније се говорка и о томе да нас крајем године очекују општи избори и ми ћемо их дочекати спремни.

http://www.pancevac-online.rs/krajem-godine-novi-opsti-izbori/