Припрема...

3. октобар 2013.

Осудити изјаву Кацина


1Господине председниче, даме и господо посланици, сматрам да сте данашњим дневним редом, који је данас утврђен овако, како сте га утврдили, који стављате на гласање, прекршили члан 20. Пословника о раду, који говори о вашој заклетви коју сте изрекли овде приликом избора на функцију председника Скупштине. Ви сте се заклели да ћете поштовати Устав Републике Србије.

Да бисте поштовали Устав Републике Србије и да бисте заштитили Устав Републике Србије данас је било неопходно да се на дневном реду нађе било какав акт, којим би се недвосмислено осудила изјава Јелка Кацина, који се флагрантно мешао у унутрашње ствари Србије, предлагао измену тог Устава, у који сте се заклели да ћете га чувати и поштовати и предлагао другачије државно уређење у Републици Србији, са широм аутономијом и не знам ни ја каквим све идејама, које, узгред, није успео, рецимо, да оствари у Корушкој, на пример, где је могао своје идеје да реализује на делу.

Према томе, сматрам да сте овим прекршили Пословник, сматрам да сте ову тачку дневног реда морали да ставите, јер је недопустиво да један такав дипломатски скандал прође без икаквог одговора Скупштине Војводине. Хвала.