Припрема...

21. април 2010.

Ова власт је мост ка пропасти Србије


Иако је Закон о антикорупцијској агенцији усвојен у Скупштини Србије једногласно, функционери странака које су и предложиле закон, у АП Војводини одбијају да се понашају у складу са са њим и да поднесу оставке на неку од многобројних функција које обављају.

Покрајински колекционари фотеља најпре су тврдили да се на њих закон не односи, затим су рекли да чекају одлуку Скупштине АП Војводине, на крају су тврдили да ће поштовати одлуке Агенције, када им она одговори на захтеве да остану на више функција. На крају су покрајински мулти-функционалисти одлучили да, једноставно, неће да поштују закон, него ће да се жале Уставном суду, унапред знајући да ће им Уставни суд одговорити тек када им прође мандат. А ако им којим чудом и одговори раније, они ни тада неће поштовати закон, него ће се, вероватно, жалити Европском суду за људска права, јер изгледа да за њих нема важнијег људског права од чувања сопствених функција.

Они који грађанима Србије уместо доручка, ручка и вечере сервирају причају о „европским вредностима“, они који тврде да је српска покрајина Војводина мост ка Европи, данас својим понашањем показују да су они, заправо, мост који води ка пропасти Србије, пошто ће после њихове власти у Србији остати само пустош како у погледу привреде и економије, тако и у погледу постојања правног поретка.

Демократска странка Србије захтева најоштрију реакцију државних институција против оних који својим понашањем шаљу опасну поруку да се закони у Србији не морају поштовати и да закони у Србији не важе за све једнако. Ако држава и њене институције поново покажу немоћ, као и у случају усвајања неуставног Статута АП Војводине, онда ће се поставити питање да ли је власт заиста неспособна да води земљу, или је, пак, изузетно способна у реализацији неког унапред утврђеног плана о потпуном урушавању Србије као државе.