Припрема...

21. октобар 2021.

Овако ће изгледати нови Градски стадион!


Тек што су се појавиле у јавности, слике идејног решења новог Градског стадиона изазвале су одушевљене реакције суграђана. Приказ велелепног, мултифункционалног објекта изазвао је велику пажњу. Да је заиста реч о новом изгледу Градског стадиона чији ћемо детаљнији приказ имати прилику да видимо у наредном периоду, потврдио је за ТВ Kикинда народни посланик и потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов који је пре пола година и обелоданио да је Kикинда уврштена на списак градова у којима ће бити изграђени нови, модерни стадиони.

Модеран спортско-пословни комплекс који предвиђа и зграду у којој ће се налазити пошта, амбуланта и други садржаји, у потпуности ће променити слику овог дела града.

–Могу да потврдим да је то изглед будућег стадиона. То је велики развојни пројекат за град и пред нама је дуг процес реализације тог пројекта. Дакле, тек смо на почетку. Драго ми је да су добре реакције, они који прате спорт питају да ли је могуће да ће Kикинда имати такав објекат. Одговор је да, захваљујући иницијативи председника Вучића да се Kикинда дода на листу градова који ће добити нове стадионе. У оквиру ширег комплекса, за житеље Баранде биће изграђена зграда у којој ће бити пошта, амбуланта, апотека и све остало што им је потребно да не морају ноћу да пролазе кроз парк. Добијам и питања где ће сад ОФK Kикинда да игра, па желим да кажем да неће то бити тако брзо реализовано. Не желим да храним нереална очекивања, то су дуги процеси. Очекујем да у наредних петнаест дана цео пројекат буде представљен-каже Јованов у разговору за Телевизију Kикинда.

Стадион ће моћи да прими 5.000 гледалаца. У новом, мултифункционалном објекту моћи ће да се одржавају концерти, сајмови, различите манифестације. И док највећи број суграђана са одушевљењем реагује на његов, нов будући изглед, нису изостали ни коментари да ли је овакав пројекат приоритет за Kикинду. Упитан о томе, Јованов недвосмислено указује на чињенице.

-Из буџета за градњу стадиона можете да добијете само стадион, не можете да решавате питања комуналне инфраструктуре. Дакле, питање је било да ли да Kикинда добије стадион или не, а ја се борим да добије све што добијају други градови. Тај објекат ће држава да изгради и биће на понос града. Паралелно се ради и на обнови болнице, Kикинда ће фактички добити нову болницу од темеља до крова, завршићемо градску пијацу, решава се проблем пијаће воде. Паралелно радимо на више капиталних пројеката.

Решен гас за МСK

–Захвалио бих се председнику Вучићу на пажњи коју поклања Kикинди, не само када је реч о овом пројекту већ и када је реч о привреди. МСK функционише захваљући борби коју председник Вучић води да добију гас. Данас сам у разговору са њим добио информацију да је решено питање гаса за МСK. У овој кризи када је у целом свету хаос због цене и испоруке гаса, МСK ће добити гас што је и основни услов да ова фабрика ради. МСK функционише захваљујући председнику Вучићу, од његовог доласка у ову фабрику до данас, бори се да она добије најповољније услове када је у питању гас који је основа њеног функционисања. Пре тога људи су седели код куће и фабрика углавном није ни радила.

СНС прославља 13. рођендан

–Данас када Српска напредна странка обележава 13. рођендан, с поносом можемо рећи да су резултати рада грађанима видљиви и очигледни, као и наш труд за бољу и лепшу Србију, истакао је Јованов.