Припрема...

7. септембар 2014.

Пајтић и СНС да провере подршку Покрајинској влади


dsc_0699_copy_normal_by_photobymtomic-d5wpjbrПредседник Покрајинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) за Војводину Миленко Јованов позвао је данас председника Покрајинске владе Бојана Пајтића и Српску напредну странку (СНС) да у Скупштини АП Војводине поставе питањe поверења војвођанској влади и да се посланици о томе изјасне.

Јованов је на конференцији за новинаре казао да је Бојан Пајтић прошле недеље изјавио да Покрајинска влада функционише, а да је изјава председника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора била да та влада функционише са 40 одсто капацитета, и да управо због тога Пајтић у парламенту треба да постави питање поверења сопственој влади.

„Нека Пајтић искористи право које му омогућава Пословник Скупштине АП Војводине и нек затражи да се посланици у скупштини гласањем изјасне о подршци његовој влади, чиме ће и он и сви остали знати колику подршку та влада има“, рекао је Јованов.

Он је позвао и највећу опозициону странку у покрајинском парламенту (СНС) да покрене поступак прикупљања потписа посланика за стављање на дневни ред Скупштине питања поверења влади, додајући да би се само од оних посланика који су сигурно за смену владе лако прикупило 30 потписа колико је довољно да би се тај предлог нашао на дневном реду.

Према речима Јованова, већ више месеци уназад сведоци смо „разних преговора о разним реконструкцијама покрајинске владе“, па имамо, како је истакао, и ситуацију да поједини политички лидери који су тренутно чланови актуелне владе, преговарају о формирању неке нове владе чији ће, како је рекао, наравно они опет бити чланови.

„Провера подршке актуелној влади мора да се уради како би се напоком знало колику подршку она има и како би на основу тога могли одређивати наредне корке у правцу изласка из кризе“, закључио је Јованов.

(Танјуг)