Припрема...

28. јул 2013.

Пајтић је оперисан од одговорности


bojan pajticИзјава Бојана Пајтића да неће поднети оставку показује да је Демократска странка Србије била у праву када је говорила да му је фотеља важнија и од образа и од политике и јавно дате речи.

Да Пајтић држи до јавно дате речи, оставку би поднео оног момента када су почела хапшења у вези са малверзацијама у Развојној банци Војводине, јер је тако сам обећао септембра прошле године. Овако, он показује да је и данас спреман да, зарад голе власти, даје лажна обећања, баш као што је то радио у афери „Бодрум“ када је објашњавао грађанима Србије да су посланици Демократске странке способни да супротно законима физике раздаљине које се мере стотинама километара прелазе за свега неколико минута.

Пајтић није смогао снаге да поднесе оставку ни када је Уставни суд Србије потврдио ставове Демократске странке Србије и утврдио да је Закон о утврђивању надлежности АП Војводине неуставан. Том Одлуком Демократска странка Србије је кроз институције система поразила Пајтићеву политику, али њему ни то није било довољно да се као доказани прекршилац одредби Устава Србије повуче.

Демократска странка Србије зато позива Бојана Пајтића да јавно каже колико је хапшења још потребно да се деси у аферама везаним за покрајинску власт и који људи конкретно треба да буду ухапшени да би он испунио своје јавно дато обећање. Исто тако, позивамо Пајтића да већ данас каже грађанима да ли ће поднети оставку када ДСС пред Уставним судом Србије докаже неуставност Статута Војводине и тако у потпуности оголи Пајтићеву сепаратистичку политику.

Изјава Танјугу