Припрема...

11. јануар 2019.

Паника међу напредњацима због отказа у странци


До ванредне скупштине и конгреса СНС владајућа странка из својих редова избацује све мешетаре и оне који упорно седе на две столице како би осигурали привилегије.

Kако Српски телеграф сазнаје од извора блиских врху СНС, највећа странка владајуће коалиције одржаће конгрес на пролеће, до када ће увелико завршити списак издајника који праве дилове са опозицијом како би сачували позиције и привилегије. – У странци се још увек разматра могућност одржавања избора с обзиром на то да у марту или априлу улазимо у изборну годину и то није ништа ванредно. Ипак, свима је јасно да пре тога морају да се прочисте редови СНС од оних којима странка служи као средство за богаћење и завршавање неких комбинација са појединцима из опозиције – објашњавају наши саговорници.

Kако наводе, последњих дана завладала је паника у владајућој партији, посебно откад је председник Александар Вучић обелоданио да поименце зна ко му од његових људи забија нож у леђа.

– Списак од двадесетак напредњака, међу којима су чланови Председништва, директори јавних предузећа, локални функционери и медијско-маркетиншки бизнисмени, није коначан. Због тога је завладала паника у СНС и многи од њих се увелико распитују да ли су они на скенеру, не спавају ноћима и плаше се да не изгубе привилегије које имају захваљујући Вучићу – кажу извори.

Потпредседник СНС Миленко Јованов за наш лист додаје да има људи који сматрају да треба да добију функцију, да поред функције треба да добију и све оно што уз њу иде, али да не треба да се боре за странку, а ни за Вучића, који им је својим радом и подршком коју има у народу све омогућио.

– И онда је Вучић добар када даје позиције и функције, али када треба да се бори за његову политику или да се каже нешто у његову одбрану, онда се хвата заветрина и праве се мртви, да их се нико не сети, јер им је јако страшно да неко о њима каже или напише било шта негативно.

– По мом схватању, нема већег страначког преступа од прављења било каквих договора са људима који су, под један, готово уништили ову земљу да би се обогатили и, под два, са људима који најодвратније нападају Александра Вучића и његову породицу. Не знам одакле образа тим људима да после таквих договора погледају Вучића у очи и да се уопште називају припадницима странке – закључује Јованов.

Извор: Српски телеграф