Припрема...

7. септембар 2011.

Питања о стању у просвети остала без одговора


Ма колико се неке странке које чине власт у Кикинди трудиле, неће успети да Демократску странку Србије увуку у каљугу у којој се сами налазе. Исто тако, Демократска странка Србије, нити било који њен члан, никада себи неће дозволити да се спусте на ниво госпође Гордане Булатовић. Ми ћемо и у даље на увреде, односно покушаје вређања, да одговарамо истином и чињеницама.

Пошто је госпођа Булатовић демантовала став изнет на прошлонедељној конференцији за штампу да Општина Кикинда није усвојила Одлуку о мрежи школа, ми је позивамо да јавно каже када је та Одлука донета, на којој седници и у ком Службеном листу Општине Кикинда је објавељена. Уколико то госпођа Булатовић не буде учинила, онда ће бити јасно да је заправо покушала да на чудан начин упути деманти. Чињенице и и стину, она је демантовала нечим што нису чињенице и неистинама.

Такође, ми госпођу Булатовић позивамо да обавести грађане о стању у просвети и одговори на следећа питања:

  • Шта ће бити са сеоским школама, односно да ли ће доћи до укидања појединих сеоских школа?
  • Шта ће бити са школама Фејеш Клара и Вук Караџић у Кикинди?
  • Шта ће бити са запосленима из ових кола, уколико дође до спајања, гашења школа и слично?
  • Зашто је укинуто пет одељења кикиндских средњих школа?
  • Зашто је више од стотину деце средње школе уписало ван Кикинде?
  • Зашто су деца враћана са уписа у средње школе док не донесу новац за уписнину?

На ова питања нека госпођа Булатовић јавно одговори грађанима, нама не мора ми можемо да останемо и “необавештени” као она каже.

Такође, желим да истакнем да нас је информација да су формирали комисију која ће се бавити мрежом школа веома забринула, пошто када год они из власти формирају неку комисију, настане нека невоља. Подсећам на њихове Комисије за санирање последица поплава, која до данас није решила проблеме оштећеним грађанима, па Комисија за издавање државне земље у закуп, после чега су против појединих чланова комисије и кривичне пријаве подношене, па Комисија за одређивање пописивача, која је утврдила да сви грађани који нису чланови ДС, ваљда пишу ногама, па су одбијени за посао пописивача.

На крају желим да истакнем да представници власти веома често говоре како опозиција само критикује, без нуђења решења. Грађани и укупна јавност управо на овом примеру, које није страначко, него је од интереса за све грађане и посебно децу, имају прилику да виде како се власт понаша на крајње конструктиван став једне опозиционе странке. Иако никога нисмо прозивали, ни на кога уперили прстом, ниједну тешку реч употребили, иако смо само тражили да се јавно разговара о овом веома важном питању, са друге стране дочекале су нас увреде. Управо зато ова власт нема права да каже да опозиција само критикује и да ништа не предлаже. Посебно се то односи на Демократску странку Србије која је упутила велики број иницијатива, предлога одлука, амандмана на предложене одлуке, али ниједна никада није била прихваћена.