Припрема...

12. децембар 2017.

Платформа не може бити основ за разговор


Након што је министар финансија Душан Вујовић у петак, одговарајући на питање посланика и лидера ЛСВ-а Ненада Чанка рекао да је спреман да разговара о закону о финансирању надлежности Војводине да се он брзо усвоји, ЛСВ је јуче позвао председнике Покрајинске владе и Скупштине Војводине Игора Мировића и Иштвана Пастора да покрену разговор на ту тему и убрзају доношење тог закона.

Потпредседник владајуће Српске напредне странке Миленко Јованов, који је и шеф коалиције окупљене око напредњака у Скупштини Војводине, одговарајући на питање „Дневника” да ли постоји политичка воља СНС-а да се закон о финансирању убрзо усвоји, рекао да ту нема никакве препреке.

– Нема никакве препреке од СНС-а и Владе Србије да се закон о финансирању усвоји – истакао је Јованов. – И министар Вујовић је рекао да је отворен за разговор на ту тему. Ми смо и од председника Покрајинске владе и од председника Скупштине Војводине имали јавно уверавање да се ради на томе.

– Платформа за израду закона о финансирању Војводине, коју је усвојила преходна покрајинска већина, не може бити основ за било какав разговор о закону о финансирању, а камоли нешто више од тога – сматра Миленко Јованов. – То је политички памфлет како је бивша покрајинска власт желела да види уређење Србије. Дакле, не само финанирање Војводине него и то како треба да функционишу и фискални и порески систем у Србији. Ми се залажемо за то да Србија функционише као јединствена држава, а не да у њој владају заокружени феуди у којима ће после неко паре пореских обвезника да троши по свом нахођењу за посластичарнице и козметичке салоне, као што је то био случај у претходном периоду.

Извор: ДНЕВНИК