Припрема...

5. новембар 2013.

Платформа ремети порески систем Србије


1

ДСС сматра да Платформа о финансирању АПВ, која је предложена од стране покрајинске власти, представља покушај да се, са једне стране покаже јединство у владајућој коалицији у Покрајини, које је било нарушено изјавама представника ЛСВ и СВМ, а са друге да се поновним изазивањем тензија између покрајинске и републичке власти скрене пажња са информација које су се појавиле у јавности у претходном периоду и које сведоче о, најблаже речено, сумњивим одлукама и пословима покрајинских функционера.

Садржински, ова Платформа је само наставак политике чији је темељ ударен неуставним Статутом Војводине, а која је свој огољени израз добила у Декларацији о заштити права АПВ. Такође, Платформа показује да је намера свих странака које чине покрајинску власт да се у потпуности поремети порески систем Србије, баш као што је Статутом Војводине нарушено уставно – правно устројство државе.

Индикативно је да ова Платформа предложена након захтева Ненада Чанка за интернационализацијом тзв. „војвођанског питања“, као и захтевима за стварање „Републике Војводине“, па се чини да се на овај начин покушава спровођење обе ове идеје, само на један перфиднији и прикривен начин и зато она не може да буде основа уређивања било каквих унутрашњих питања у држави Србији. Напротив, она ће бити само још један у низу аката којим покрајинска власт свесно ствара тензије и напетост ради сопствених интереса.

Изјава ТАНЈУГ-у