Припрема...

19. јун 2019.

Подмлађује странку, смењује бахате функционере!


Сви локални функционери и директори јавних предузећа који се према грађанима понашају бахато и у медијима шире слику о СНС као о странци у којој политичари носе валентино и шанел ташнице, возе бесне аутомобиле и недозвољено користе блинкере до избора ће летети из странке!

На њихово место доћи ће млади, образовани и неукаљани људи који желе да раде у корист грађана Србије, а не у своју личну корист, недвосмислена је порука шефа СНС Александра Вучића на седници ГО у понедељак. – Kао неко ко је као веома млад постављан на одговорне државне функције и ко је са 26 година постао министар, Вучић жели да прочисти странку и да у први план истакне младе, факултетски образоване и вредне људе који ће, иако имају од 25 до 30 година, изгарати да земљу учине бољом за све. Накупило се превише кукоља до сад, и то мора да се прочисти – кажу саговорници Српског телеграфа.

На питање да ли министри и високи државни функционери треба да страхују за позиције, наши извор из СНС одговара: – Биће и ту великих промена и чистке, али на пролеће, после избора који ће се одржати у редовном термину, у марту или априлу. Дотад могу да се опусте.

Огорченост због бахатих функционера Вучић није крио ни са седници Главног обора, где им је јавно лупио пацке у више наврата…

– Биће промена у нашим локалним самоуправама и листама за предстојеће изборе. Мој предлог ће бити да изађемо са великим бројем младих људи који ће показати ентузијазам. Знам да се то многима неће свидети. Наша снага је у нашем народу. Волим и поштујем оне који се боре и зато ми је стало до оних који се боре јер само они могу да гурају напред и државу и странку. Зато хоћу да подмладим странку, па нек се љути ко год хоће – подвукао је Вучић на седници ГО СНС.

Александар Вучић инсистира на томе да функционери из СНС буду свесни тога да су потекли из народа, да су једнаки са народом и да им је обавеза да за раде за народ који их је бирао, а блинкерима се шаље супротна порука – да се жели некакво издвајање и постављање изнад грађана. Углавном, Закон јасно каже ко има права на коришћење блинкера. Неки људи, не само из СНС, већ и из других странака, злоупотребљавају позицију и користе их мимо закона, мислећи да тако показују некакав статус, а заправо само показују бахатост која свакако не може да буде препорука за функције у странци. Напротив – наводи Јованов.

Извор: Српски телеграф