Припрема...

17. јул 2016.

Подсећам на Вучића? Морам то да докажем


“Многи су се хвалили да ће бити најжешћа опозиција и да ће показати напредњацима само да уђу у парламент, а онда су већ на првој седници поломили зубе.“

Овим речима почиње причу Миленко Јованов, потпредседник СНС, и истиче да напредњаке у скупштини представља озбиљна екипа младих људи који немају страх да свакоме у лице кажу шта мисле.

Сада видимо да су ови хвалисавци већ ублажили реторику и да од њиховог препотентног става од пре избора нема ништа.

Како вам се чини тренд све чешћих прелетања из странке у странку?

– Није то баш од јуче. Има таквих примера и у блиској прошлости. Бојан Пајтић је био члан Народне странке Милана Парошког, а и један број медијски веома експонираних функционера је такође дошао у ДС из других странака. Санда Рашковић Ивић је у ДСС дошла из Демократског центра, да не причам о онима који су били чланови Савеза комуниста. Свако има право да бира свој пут и свако сноси последице својих одлука.

И ви сте прелетели из ДСС у СНС?

– Прво, нисам прешао из ДСС у СНС, него сам неколико месеци пре уласка у СНС напустио ДСС због неслагања са изабраним политичким правцем и атмосфером која је направљена, а и да им помогнем да не лупају главу и не траже начин како да ме избаце као ко зна колико њих након мог одласка.

Према последњим информацијама, СНС има преко 600.000 чланова. Да ли је тонормално?

– Можда вама није нормално да нас грађани подржавају и да желе да кроз СНС узму учешће у политичком животу, али мени јесте. Добродошли су сви који желе да својим радом допринесу да Србија буде нормална и уређена држава.

Када ће према вашим информацијама бити формирана влада?

-Влада ће бити формирана у прописаном року. Александар Вучић и СНС су добили огромно поверење грађана на изборима и нормално је да се формирање владе ради сталожено, уз озбиљно промишљање сваког појединачног сегмента тог мозаика како би била дефинисана политика и формиран тим који може да испуни очекивања народа. Сигурно је да на брзину формирања владе неће утицати кукњава оних који су већ уплатили аранжмане по Брионима, Малдивима или бог зна где, па макар им пропали аранжмани, а шлауфи и паткице се издували.

Александар Вучић је изјавио да подсећате на њега у млађим годинама. Како сте реаговали кад сте то прочитали?

– Као човек који добије огроман комплимент. Најпре због тога ко га је изрекао, а затим и због тога шта је речено. Истовремено, на мени је да оправдам те речи и огромно поверење које ми је указано.

 

Санда иза паткице

Ваша некадашња председница Санда Рашковић Ивић жестоко критикује рад Владе и премијера. Како то коментаришете?

– И не само то него и свира у пиштаљку на протестима које предводи паткица. Са свим својим критикама, или оптужбама, изашла је на најважнији суд у сваком демократском друштву, а то је суд грађана, суд народа. Како је прошла и како јој је и колико народ поверовао, видели смо.

 

Упоредите Војислава Коштуницу, Санду Рашковић Ивић и Александра Вучића.

– Коштуница се својом вољом повукао из јавног живота и мислим да ту његову одлуку треба поштовати, а коначан суд о свим његовим врлинама и манама, добрим и лошим потезима даће историја. Санду Рашковић Ивић и Александра Вучића је упоредио неко много важнији од мене, а то је народ на изборима. Ја само могу да додам да се слажем са направљеним поређењем.