Припрема...

18. фебруар 2015.

Поново пале пожар зарад партијских интереса


Предлог закона о финансирању Војводине, који припрема Покрајинска влада, биће монета за поткусуривање политичких странака у изборној години истичу опозиционе странке у војвођанској скупштини. Опозициони посланици сматрају да никоме из покрајинске власти – ни демократама, ни Лиги, нити СВМ-у – није у интересу да се финансирање Покрајине реши, него им је „интерес да се око тога у изборној години створи конфликт“.

– Проблем је у томе што представници покрајинске власти, сви без изузетка, док се јавно заклињу у толеранцију, позивају на разум и дијалог и на договоре, поново пале пожар искључиво зарад својих ситних партијских интереса, да би себе представили као једине заштитнике Војводине, а заправо се ради о томе да они не смеју да изађу на наредне изборе с таквим резултатима рада – сматра посланик ДСС-а Миленко Јованов. – Јер, резултата нема и згодно је стварати сукобе, у којима ће се они представљати као једна страна, ето, војвођанска, заштитничка. Дакле, ради се о политичкој манипулацији и неодговорној игри политике државом. То је срамотно, од тога грађани, који живе у Војводини немају ништа, то ће само створити унутрашњу дестабилизацију у Србији

Миленко Јованов каже да, уколико је заиста тачно да ће платформа која је била усвојена од 63 посланика владајуће коалиције бити полазна основа за писање предлога закона о финансирању Покрајине, то ће бити предлог владајуће коалиције, а не Скупштине Војводине.

– Просто не могу да верујем да ће посланици који су гласали против усвајање те платформе сада, након годину и по, променити мишљење. Та платформа буквално цепа порески систем и на мала врата уводи паралелне институције у финансијском систему Србије, попут пореске управе – оценио је Јованов.