Припрема...

9. мај 2014.

Породилиште затворено због наопаког закона


1Демократска странка Србије је упозоравала, још приликом доношења закона којим се забрањује запошљавање у јавном сектору, да последице могу да буду катастрофалне, јер се не води рачуна о појединим специфичним ситуацијама. Читава концепција по којој неко тело које седи у Влади и одобрава запошљавања по целој Србији је дубоко погрешна и наопака.

Случај затварања породилишта у Руми је први, али и најдрастичнији пример до чега ће да доведе погрешна политика министра који очигледно не разуме околности у којима ради. Истовремено, поставља се питање шта је радило руководство Дома здравља „Рума“ на ангажовању гинеколога у претходном периоду и како је могло уопште да дође до ове драстичне ситуације.

Демократска странка Србије захтева од надлежних министарстава да се хитно одобри ангажовање гинеколога, како би румско породилиште што пре наставило са радом, као и да се у најхитнијем року изврши анализа потреба болница и домова здравља за медицинским особљем и њихово ангажовање, како би се спречило понављање оваквих ситуација.