Припрема...

28. април 2023.

Посланици дискутовали о свему осим о закону


Расправу у појединостима о Предлогу закона о електронским комуникацијама посланици власти и опозиције у Скупштини Србије јуче су искористили за међусобне обрачуне на разне теме – од убиства Зорана Ђинђића, страначких коалиција, санкција Русији, до извештаја Европске комисије и европског пута Србије.

Закон готово да нису ни помињали.

Миленко Јованов (СНС) казао је да „никакве коалиције између СНС-а и ССП-а, нити било које друге странке, осим оних који су били изборној и сада у постизборној коалицији, нема.

Међутим, ја разумем да неко ко је стално у некој коалицији у свему види коалицију. Он је пола човек, пола коалиција. Ево шта је о вама (Дверима) рекао последњи коалициони партнер: „Мислим да нема промискуитетнијих људи. Када сте са ДСС-ом 2016, па са Сашом Радуловићем 2018, па са Савезом за Србију са Ђиласом и Јеремићем 2019. и 2020, па сад са Жиком Гојковићем, како бисте ви то назвали, него као неку врсту промискуитетног понашања.“ Ја тако тешке речи нећу употребити никад, има човек право да прави коалиције, али то не значи да треба у свему око себе да види коалиције. Потпуни је хит да је он лично био предмет напада јер је у тајној коалицији са СНС-ом од оних које он данас напада да су у коалицији са СНС-ом. Истина је да ни једни ни други нису с нама у коалицији.“ Ова полемика је потрајала, а слично је изгледало и полемисање на друге теме, мада с много више увреда и повишених тонова.

М. Чекеревац