Припрема...

8. децембар 2022.

ПОСЛАНИЦИ ДС ПРОМОВИШУ НАСИЉЕ У ПАРЛАМЕНТУ


Лутовац хоће да шамара напредњаке, Ракићева да их јури по улицама!

Демократска странка враћа насиље у политику. У уторак увече десио се инцидент у Скупштини Србије када су посланици демократа, Зоран Лутовац и Драгана Ракић, упутили претње народним трибунима из табора СНС-а што се јасно види и чује у снимку који је објавио шеф посланичке групе напредњака Миленко Јованов.

„На излазу из Скупштине Драгана Ракић претила посланицима СНС ’Јурићемо вас по улицама. Није стилска фигура у питању’. Смушени Лутовац мало псовао и претио ’да ће да ми завали шамарчину’, али смешан какав јесте, брзо се повукао. Овакве лудаке Скупштина још није видела“, поручио је он на свом налогу на Твитеру.

Посланик Александар Марковић био је сведок претњи који су посланици ДС-а упутили посланицима СНС-а.

– Осим тих претњи, они сваки дан износе најбруталније претње и највулгарније псовке нама из СНС-а. То је очигледно израз немоћи тих посланичких група. Они су мислили да ће им улазак у парламент подићи рејтинг али врло брзо су схватили да су потпуно инфериорни, и да грађани сада најбоље виде колике су незналице и дилетанти – истакао је он за Ало!.

Миленко Јованов је, коментаришући ове претње за Ало!, истакао да се ради о још једној манифестацији апсолутне немоћи.

– Не иде им у Скупштини, не разумеју како функционише политичка борба у институцијама, у свакој расправи извуку дебљи крај, надали су се да ће уласком у Скупштину постати некакве звезде, али од тога очигледно нема ништа и онда настаје нервоза. С друге стране, најекспониранији представник „жутих“ у Скупштини је Срђан Миливојевић, а не госпођа Ракић, која се иначе представља као лидерка странке, па можда и у томе треба тражити узроке оваквих испада. Притом, подсетио бих да је то особа која је у време неке од њихових страначких деоба брутално извређала Виду Огњеновић. Очигледно је то модел понашања и у том смислу нема изненађења. У сваком случају, ово ништа неће да промени. Ми ћемо наставити да се боримо за политику председника Вучића која доноси конкретне резултате нашој земљи и нашем народу – навео је он за Ало! и додао:

– Нити смо фасцинирани, нити смо уплашени, нити нас они занимају. Све што раде говори о њима. Народ, сигуран сам, никада неће гласати за оне који нису у стању да контролишу сопствено понашање. Јер ко би дао поверење ономе ко није у стању да контролише себе и своје понашање.