Припрема...

26. октобар 2023.

Посланици опозиције показали бахатост, а посланици власти посвећен рад


Посланици власти су у досадашњем раду показали озбиљност и посвећен рад, а опозоциони бахатост и примитивизам, оценио је данас шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов.

На конференцији за новинаре у парламенту, Јованов је рекао да претпоставља да је данашњи дан, у коме је усвојен буџет за 2024.годину, последњи радни дан у овом сазиву Народне скупштине.

Он је истакао да су, нажалост, овај сазив обележиле ситуације које раније парламент није видео, као што је био физички напад на председника Србије Александра Вучића, на председницу Владе Србије, а три пута су се, каже, посланици „Ђиласове опозиције“ залетали да се са њим обрачунају. “Било је и ударања и ломљења клупа”, рекао је Јованов и додао да је опозиција све време препричавала трачеве из Таблоида Милована Бркића, клеветајући председника и владу без икаквих доказа.

“Ми смо се трудили да на један одговоран начин приђемо обавезама које имамо, да посао одрадимо што је боље могуће и у корист грађана Србије и верујем да смо у томе успели”, казао је шеф посланичке групе Српске напредне странке. Наводећи да је у овом сазиву усвојен и буџет и ребаланс буџета, Јованов је приметио да је увек суштина била бољи животни стандард грађана.

Јованов је рекао да је и данас у пленумску салу ушло двоје опозиционих посланика, а да ће сада, како каже, да изађу на улице и траже подршку да “опет не раде свој посао”. “Видели смо праксу да нису гласали ни за своје амандмане, повреде Пословника, а ми смо сваки договор спровели од почетка до краја. Гласали смо и данас за измене у одборима које је опозиција предложила”, рекао је он.

Јованов је прокоментарисао и покушај уношења у парламент лутке Драгана Ђиласа од стиропора, рекавши да се нада да ће Ђилас смоћи храбрости да се кандидује и уђе у Скупштину Србије како би могао да одговори на све. “Смешно је да су пребројавали колико је пута Ђилас споменут. А колико пута су они споменули Вучића и његовог брата”, упитао је Јованов.

Србија се налази пред изборима који ће, каже Јованов, показати у ком ће се правцу ићи, односно бираће се да ли ће Србија остати самостална и слободна земља. “Уколико ви немате власт која одговара народу већ амбасадама, онда ћете имати и одлуке које ће се доносити у корист амбасада”, казао је Јованов. Јованов је закључио да напредњаци излазе мирно пред суд јавности и грађана, истичући да су одлуке које су доносиле биле добре за земљу.