Припрема...

15. мај 2023.

Постоје они који преко гробова страдалих покушавају да дођу до фотеље


Верица Брадић, са својим гостима и пратиоцима на друштвеним мрежама, и вечерас је бирала најважнију објаву недеље на друштвеним мрежама.

Гости „Хит Твита“ били су Миленко Јованов, члан Председништва Српске напредне странке, Ивица Дачић, министар спољних послова и психолог Александра Јанковић, чланица Савета РЕМ-а.

Предлог број 1 – Против насиља

Јованов је, коментаришући овај предлог, рекао да ми од опозиције нисмо чули алтернтативу ономе што је предвиђено да се ради у циљу борбе против насиља.

– Власт је предузела конкретне мере које би требало да буду превентивне… Опозиција мисли да је ово тренутак да се власт преузме на улици – казао је Јованов.

Он је подсетио да се 3. маја десио масакр на Врачару, пуцњава у Младеновцу дан после, а дан после тога први скуп дела опозиције.

– То је наставак њиховог лешинарења и то је најбољи могући израз за оно што опозиција ради. Они лешинаре над трагедијама које су се десиле – рекао је Јованов и додао да постоји процедура за проглашавање Дана жалости, на који су се они окупили.

Јованов је рекао да су одмах прекинули седницу и када је воз испао из шина.

– Сваки инцидент који се деси, они покушавају да окрену у своју корист. Све што мисле да може да пољуља власт, они употребљавају у своју корист – казао је Јованов.

Према његовим речима, постоје они који преко гробова страдалих покушавају да дођу до фотеље и то је незабележено.

Јованов је истакао значај Радног тела за спречавање вршњачког насиља.

Како каже, одузимање, то јест враћање наоружања је акција коју цео свет поздравља, а чак и то смета делу опозиције.

– Њима није стало до друштва, већ само до тога како да се преузме власт – оценио је Јованов.

Бакић позива на грађански рат

На телевизији Новој С, опозиционар Јово Бакић, признавши да на изборима опозиција не може да победи Александра Вучића и Српску напредну странку, брутално је запретио да ће да их јуре, пребијају и подаве, на шта Јованов каже да је то најава грађанског рата. – То је страшно – оценио је Јованов, и додао да сви који су против насиља сада виде како њихово ненасиље изгледа. Јованов је рекао да СНС жели сигурно друштво, да свака мајка буде сигурна када јој је дете на улици, на игралишту.

Предлог број 2 – Албанске ратне трубе

Коментаришући ову тему, Јованов је рекао да озбиљно треба да размишљамо о могућности да будемо увучени у рат.

– То је сценарио који се одвија пред нашим очима и на који је председник Вучић упозоравао – истакао је Јованов и додао да неком одговара да Србија унутар себе има ствари којима ће се бавити, а да када окренемо главу имамо протеривање Срба са Космета.

Јованов је рекао да је Србија рекла да ћемо заштити свој народ и да диверзија, ако постоји, неће проћи.

– Зар није Народна странка покренула прикупљање потписа за неки референдум – упитао је Јованов.

Избори

Јованов је говорећи о изборима у септембру, рекао да то још није потпуно решено и да све зависи да ли ће опозиција и даље инсистирати на томе да власт нема легитимитет. Јованов је истакао и да је председник Вучић понудио опозицији оно што Борису Тадићу никада није пало на памет.

Предлог број 3 – Јеремић и Бајден

Јованов је рекао да ми не знамо од кога све он добија паре и шта за те паре испоручује.

– Цела та дружина је врло занимљива. Он је председник странке, а сад смо лепо чули све о њему. Знамо о коме и чему се ради, а две ударне песнице су му Алексић, који је признао да је оштетио буџет Трстеника – казао је Јованов и додао да је тешко слушати њих да причају о поштењу, а не насмејати се на то.

Јованов је подсетио да је Јеремић сведочио у случају Патрика Хоа.