Припрема...

21. децембар 2017.

Потврђена апсолутна доминација СНС у селима


Челници Српске напредне странке у Кикинди Павле Марков и Миленко Јованов, на конференцији за медије захвалили су становницима села на великој излазности и огромној подршци поклоњеној кандидатима за кнезове иза којих је стала СНС. Кандидати за кнезове које су подржали напредњаци, победили су у осам од девет села и ова странка задовољна је ствареним резултатима рекао је потпредседник СНС-а Миленко Јованов

– Очекивали смо и прижељкивали овакав резултат. Били су ово још једни избори на којима је потврђена апсолутна доминација Српске напредне странке у селима. Жао ми је што није било прилике да се измеримо и у граду, али верујем да би резултат био исти, ако не још и бољи – навео је Јованов.

Према његовим речима, на изборима је показано шта грађани мисле о политици Александра Вучића, али и колика је подршка ономе што ради локална самоуправа и свему урађеном у протекле четири године на селима.

Најбољи одговор на позив опозиције да изборе бојкотује дали су грађани својим масовним изласком, додао је Јованов.

– Без бојкота великих лидера опозиције 2008. године излазност је била 37,56 одсто. Без бојкота 2012. излазност је била 38,82 одсто, а уз бојкот тих политичких величина, које предводе кикиндску опозицију, излазност је 47,94 одсто – навео је Миленко Јованов, додавши да је на дан избора било хладно време и да је било лакше преседети у кући, него изаћи на изборе.

Извор: Кикиндске