Припрема...

21. јануар 2023.

ПРЕД СРБИЈОМ СУ ВЕОМА ОЗБИЉНИ ИЗАЗОВИ


Баш као што је раније измишљао садржај разговора које је председник Вучић обављао у четири ока са различитим страним државницима, па тај измишљени садржај јавно коментарисао, Вук Јеремић сада коментарише разговоре које није чуо и није им присуствовао, вођене од стране људи које није срео, о предлогу који није ни видео ни прочитао!

Јасно је да се овде не ради ни о каквој бризи за позицију Србије, већ о чињеници да представници опозиције знају да се спрема притисак на Србију поводом Косова и Метохије али, уместо да ураде нешто корисно за своју земљу, они седе у заседи и чекају прилику да нагрну као хијене и откину део некаквог политичког плена за себе.

А нема потребе да Јеремић јавно рекламира свој политички аматеризам и незнање, али и особину да самоуверено лупета о теми о којој појма нема. Председник Вучић је јасно рекао да ће у наредним данима и недељама обавити консултације „како са члановима Владе, тако и са члановима парламента и свих значајних друштвених група“. Дакле, ништа се не дешава тајно, сви ће бити упознати са свим детаљима, а онда ће бити прилике и да се нешто каже. Са друге стране, треба разумети Јеремићево понашање, јер свако увек полази од себе, а Јеремић одлично зна да је због његове тајне политике Леон Којен поднео оставку и напустио преговарачки тим Србије за Космет.

Данас Јеремић нагађа како је нешто опасно, а поставља се питање да ли је било опасно то што је питање Косова и Метохије из УН преместио пред органе ЕУ? Да ли је било опасно да уместо представника УНМИК-а на седницу Савета безбедности УН Јеремић уведе Хашима Тачија? О томе колико је било опасно поставити онако сулудо питање пред Међународним судом правде, најбоље говори то што му се у Приштини и данас на њему захваљују.

За све време док је на власти, дакле већ десетак година, председник Вучић је бринуо како да сачува све што Србија на Косову и Метохији има и како да се истовремено преостали део Србије развија и јача, да би наша држава уопште могла да се бори за своје интересе. И у томе је успео. Упркос притисцима споља и упркос свим подметачинама, кампањама лажи и подметањима унутар Србије.

Сада су пред Србијом веома озбиљни изазови. Ако опозициони политичари већ нису у стању да помогну, а по ономе што говоре делује да нису, нека барем не сметају и не отежавају ионако тешку ситуацију. Не председнику Вучићу. Него сопственој земљи.