Припрема...

1. децембар 2022.

Предлог резолуције о санкцијама РФ поделио опозицију


[vc_row][vc_column][vc_column_text css=“.vc_custom_1669895532188{margin-bottom: 20px !important;}“]

Седница још незаказана, странке ископале ровове.

Резолуција о усклађивању спољне политике са Европском унијом, која предвиђа увођење санкција Русији, текшто је ушла у скупштинску процедуру, а већ је довела до озбиљних подела у опозицији. Иако се још не зна када би могла бити одржана седница Одбора за спољне послове на којој би требало да се разговара о овој теми, унутар опозиционог блока ископани су нови ровови. Неслагања су толико велика да је чак и лидер Нове демократске странке Србије Милош Јовановић затражио да владајућа већина преиспита опстанак заменика председника Странке слободе и правде Борка Стефановића на месту председника Одбора за спољне послове. Иако је предлагач ове резолуције Стефановић у медијима најавио да ће представници власти и опозиције о овој теми расправљати 30. новембра, то се није догодило, јер седница није ни заказана. Како „Политика“ незванично сазнаје, велико је питање када ће и бити одржана, јер ће пре расправе о овој теми највероватније да се изјасни Министарство спољних послова.

Шеф посланичког клуба Српске напредне странке Миленко Јованов каже да је опозиција у Србији подељена одавно, без ичијег утицаја, и то најбоље показује колике су размере њихове обмане грађана на претходним изборима. За наш лист подсећа да су најпре своју листу назвали „Уједињени“, па су се грлили пред камерама и глумили велику блискост. Затим су ушли у скупштину и истог дана су „Уједињени“ постали „разједињени“, пасу у складу с тим формирали посебне посланичке клубове. Подсетио је на увреде и псовке Мирослава Алексића према Мариники Тепић. „И са таквим понашањем настављају све до данас. Међутим, грађани треба да се запитају на шта би личила Србија да су добили довољно гласова да врше власт. Уместо стабилности какву имамо данас, сведочили бисмо политичком ријалитију у коме се они свакодневно свађају и препуцавају. Резултат свега би био да би поново упропастили државу, као што су урадили док су сви заједно били у Демократској странци и на власти“, каже Јованов.

 

Пише: Дејан Сиаловић[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=“ТАКОЂЕ У МЕДИЈИМА“ i_icon_fontawesome=“fa fa-microphone“ i_color=“custom“ color=“custom“ border_width=“2″ add_icon=“true“ i_custom_color=“#45c1e5″ accent_color=“#45c1e5″][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“4″ element_width=“3″ gap=“15″ item=“510″ initial_loading_animation=“none“ grid_id=“vc_gid:1669895554464-6a568065-3d20-0″ taxonomies=“25″ exclude=“1881, 5611″][/vc_column][/vc_row]