Припрема...

15. октобар 2022.

Председник ЛАВОВСКИ брани интересе наше земље


Само захваљујући председнику Вучићу, наша земља успева да се избори с притисцима и да води своју политику.

Да се Србија и њен председник Александар Вучић налазе на удару Запада, Истока, али и земаља у региону због своје независне и слободарске политике, одавно је познато, а сада је стигла још једна потврда за то.

Иако су државе чланице Европске уније уједињене када је реч о санкцијама према Русији, то није спречило 13 земаља ЕУ да у јуну повећају увоз робе из Русије. Те исте земље, с друге стране, врше стравичан притисак на Србију да уведе санкције Руској Федерацији, да отежа своју позицију када је реч о очувању Косова и Метохије и практично одсече грану на којој седи.

Лицемерна је и позиција Руске Федерације, која се искључиво води својим интересима и покушава да увуче Србију у свој рат са Западом.

Шеф посланичког клуба СНС Миленко Јованов у изјави за Објектив каже да грађани све мање верују Европској унији.

– Управо то невероватно лицемерје и двоструки стандарди доводе до тога да се поруке које стижу од бриселске администрације не примају код грађана Србије. Такође, нисам сигуран да овакве ствари и овакав однос према Србији могу да допринесу подизању поверења наших грађана кад је у питању ЕУ – истиче Јованов.

Како додаје, лицемерна је и позиција Руске Федерације.

– Са друге стране, видимо да ни Руси нису гадљиви да без икаквих предрасуда сарађују са онима који су им увели санкције. Сви се, дакле, понашају у складу са оним што сматрају својим интересом. Само се Србији то не дозвољава, већ се са свих страна, сваки дан, врше притисци да се Србија одрекне својих интереса зарад интереса других. Само захваљујући председнику Вучићу, наша земља успева да се избори с тим притисцима и да води своју политику, која у обзир узима интересе наших грађана – наводи Јованов.