Припрема...

16. септембар 2022.

Председник ни на минут није напуштао седницу


Посланици из опозиционих група су шетали, ручали… И свађали се ко ће да седне у први ред.

Ако сте пратили пренос дводневне посебне седнице парламента посвећене KиМ, могли сте сами да се уверите да само један човек ни на секунд није напустио салу и седницу посвећену Kосмету. Наиме, Александар Вучић, председник Србије, чак 25 сати укупно, за два дана, одговарао је на посланичка питања и ниједног тренутка није напустио заседање.

Иако су напредњаци били решени да прате шефа, његов темпо готово нико није могао да издржи.

Међутим, то за Вучића није представљало очито никакав проблем јер је јуче, дан након другог дела маратонске седнице, на питање да ли је уморан одговорио одрично! – Нисам уморан – кратко је поручио Вучић, који је већ од раног јутра био у обиласку свечаног отварања радова на деоници ауто-пута од Бијељине до Раче.

Миленко Јованов, шеф посланичке групе СНС, истиче да је председник „фактички, када саберете та два дана, седео цео један дан, дакле 24 сата, без престанка, одговарао на питања, износио аргументе за политику коју води, али очигледно да су неки други људи имали важнија посла“…

– Важније им било да шетају по граду или да седе по ресторанима, али то је однос и то грађани виде, то ће грађани да цене, дакле, некога ко није у стању да седи и слуша о KИМ, како можете од њега очекивати сутра да се бори на овај или онај начин за KиМ – додао је Јованов.