Припрема...

7. фебруар 2023.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ БОРИ ЗА ТО ДА СРБИЈА ИМА БУДУЋНОСТ


Шеф посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ Миленко Јованов рекао је да сви посланици те странке као један стоје уз председника Александра Вучића, са жељом да истраје у политици коју води, док, како је оценио, има оних који се склањају са стране у тешкој ситуацији.

Јованов је за Танјуг, после састанка посланичке групе у Скупштини Србије, рекао да су посланици Српске напредне странке у духу јединства завршили ту седницу и апсолутно стали уз Вучића.

„Председник Александар Вучић се бори за то да Србија има будућност, да се развија и напредује, а са друге стране имамо људе који пландују док он то ради, док су највећи проблеми у вези са Косова и Метохије дошли на ред, склањају се са стране, често дају изјаве, али у делима не видимо ту подршку коју декларативно пружају“, рекао је Јованов.

Јованов је оценио да су притисци на председника постали неподношљиви, а међу притисцма су и наводи председнице Европског покрета Срба са КиМ и саветница у влади привремених приштинских институција Рада Трајковић.

Вучић је одбацио као лажне наводе Трајковић  да тражи аболицију за себе и своју породицу.

Јованов је оценио да је Трајковић на бруталан начин слагала и измислила целу причу, додајући да је то вид притиска на председника.

„Све су то притисци који желе да сломе председника и да Србија не уради оно што је у њеном интересу, него да се постигне нешто што је интерес неких других. Управо зато ми председнику дајемо најјачу подршку, зато што знамо да се бори за Србију, за будућност наше земље и зато што је важно да у тој борби истрајемо. Ми знамо да председник неће одустати, да је борац“, рекао је Јованов.

Како каже, јасно је да у оваквој ситуацији свако показује свој траг, истичући да су многи који су се представљали као део њиховог тима показали да врло лако отпадају, размишљају о својим позицијама, о фотељама, а не о томе да је тешко и да треба стати уз председника када се бори за Србију.

На питање да ли мисли на социјалисте када о томе говори, Јованов је кратко одговорио: „Све сам рекао“.