Припрема...

6. јул 2021.

Председнику Вучићу указана велика част

Информер

Онлајн самит поводом обележавања 100 година Kомунистичке партије Kине одржаће се данас у 14 часова, а како је Информер јуче сазнао, председник Србије Александар Вучић узеће учешће у свечаности

Највиши функционери СНС окупиће се у седишту те странке заједно са председником Александром Вучићем и потом учествовати у програму Самита који ће почети укључењима из централа 21 земље учеснице у трајању од 80 секунди.

Kако је Информер сазнао, председнику Вучићу указана је посебна част и он ће се обратити учесницима Самита, а цео догађај преносиће кинеска национална телевизија ЦГТН.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да је у питању изузетна част и признање председнику Вучићу и да овај чин показује да су односи Србије и Kине заиста подигнути на ниво „челичног пријатељства“.

– Председник Вучић је много уложио у изградњу тих односа који су били плодоносни за Србију, јер је захваљујући њима сачувана срж привреде у источној Србији, од фабрика за које су предлагали катанце и гајење печурака и које су трошиле огорман новац из буџета, добили смо извознике који повећавају производњу и пуне буџет. Наравно, у свакој прилици треба истаћи и помоћ Kине у време почетка памдемије корона вируса. Дакле, заслугом председника Вучића ти односи имају чврст и снажан темељ, а уверен сам да ће се у будућности даље развијати за добробит обе државе и народа – објашњава Јованов.