Припрема...

10. март 2015.

Претња због смене


ЗАДРЖАЛА ФОТЕЉУ „ВОЈВОДИНАШУМА“ МИМО ОДЛУКЕ ВЛАДЕ

Марта Такач остаје директор у „Војводинашумама“, иако је покрајинска влада 22. фебруара сменила, а за вршиоца дужности именовала Александра Обрадовића.

Одлука о њеној смени и именовању Обрадовића требало је 23. фебруара да буде објављена у „Службеном гласнику“, а покрајински секретар за пољопривреду и шумарстви Бранислав Богарошки (ЛСВ) је по закону истог дана морао да донесе решење о Мартиној смени и решење о именовању Обрадовића. Владина одлука ни до данас није објављена у „Службеном гласнику“, нити је богарошки донео решења. Очигледно је реч о политичком договору између лидера СВМ и ЛСВ Иштвана Пастора и Ненада Чанка – изјавио је за „Блиц“ покрајински посланик Миленко Јованов.

На смени Такачеве инсистирао је ЛСВ, позивајући се на пресуду Апелационог суда који је установио да Марта Такач није поднела у законском року сву документацију која је била затражена у јавном конкурсу за директора „Војводинашума“.

Владајућој већини у покрајинској администрацији важнији су договори њених лидера од поштовања судских пресуда, закона и одлука које покрајинска влада доноси – тврди Јованов. – Пастор је запретио Чанку да ће СВМ напустити владајућу коалицију у Скупштини Војводине, ако Марта Такач не буде поново постављена на место директорке….

М. Лакетић/Блиц