Припрема...

9. јун 2016.

Програмски циљеви важнији од датума


– Свакако да ће и републичка и покрајинска влада бити формиране у роковима који су прописани важећим актима Србије – изјавио је за „Дневник”

На питање „Дневника”, после консултација које мандатар републичке владе Александар Вучић води с представницима политичких странака у Скупштини Србије, да ли се до понедељка очекује седница Скупштине Војводине на којој треба да се донесе одлука о покрајинској влади, Јованов је рекао да разуме жељу јавности да се бави питањима као што су рокови, термини, састав и персонално решење владе. Али, у овом тренутку је важно дефинисање програма и циљева владе, који ће се наћи у експозеу мандатара.

– Програм је оно што је за СНС суштина на свим нивоима власти, дакле, како на републичком, тако и на покрајинском и локалном. Нећемо дозвољавати ни на локалном нивоу да се коалиције праве да би неко сео у градско или општинско веће, или у директорску фотељу, него треба јасно да се одреде програмски циљеви и начин како ће се они реализовати.

Он је рекао да консултације о том програму теку коректно и да је јучерашњи разговор с представницима СВМ-а прошао у изузетно конструктивном тону.
– СНС је са СВМ-ом на републичком нивоу сарађивао и у претходном периоду, проширили смо на неки начин ту сарадњу и на Покрајину, а постоји снажна жеља да се она настави и у будућности, рекао бих, на свим нивоима власти – истакао је он.

На питање шта је био узрок проблема који је настао приликом разговора с Покретом „Доста је било” и каква је мапа је уручена лидеру тог покрета Саши Радуловићу, након убрзано завршених консултација с мандатаром, Јованов је одговорио да је делегација Покрета дошла с намером да вређа Александра Вучића и да направи циркус од онога што је за државу Србију веома важно, а то је формирање владе.

– Радуловић је, с једне стране, показао патолошку острашћеност и мржњу према Александру Вучићу, а с друге, циркузантски однос према најважнијим институцијама државе Србије. Уосталом, чињеница је да од читаве Скупштине Радуловића највише фасцинира скупштински ресторан. То највише показује о каквој политичкој громади се ради и шта њега највише занима.

Sasa-Radulovic-11Две мапе
Одговарајући на питање у вези с мапом коју је дао Радуловићу, он је навео да је Радуловић у уторак добио не једну мапу, него две.

– Једна мапа, која је много важнија и о којој Радуловић ћути, показује предузећа које је покрао док је био стечајни управник и ту помоћи нема. Једном лопужа, увек лопужа. Друга мапа показује пут до установе „Лаза Лазаревић” и она је дата да би му се указало на други проблем, који можда и може да се реши, ако се крене на време. Радуловић је најгори паразит-пантљичара српске економије, која се гојила и расла док је уништавала српску привреду – рекао је Јованов.

Јованов је навео и да је делегација ЂБ-а злоупотребила време које су имали за консултације и показала своје право лице, најпре према састанку, као и после, када је на непримерен начин делила новинаре на подобне и неподобне, односно којим новинарима хоће да да изјаве, а којима неће.

– Говорим конкретно о Радуловићу. Дакле, јесте чињеница да је тај покрет већ након прве седнице Скупштине показао да је највећа превара на политичкој сцени Србије. Не знају ни где се налазе и за шта се залажу. Покушавају да обесмисле парламентарни живот у Србији – оценио је Јованов.

Извор: „Дневник“ / Ержебет Марјанов

http://www.dnevnik.rs/politika/jovanov-programski-ciljevi-vazniji-od-datuma