Припрема...

24. март 2013.

Проширити истраге у Војводини


1Демократска странка Србије даје пуну подршку државним органима у испитивању случајева корупције и криминала у покрајинским институцијама.

Након дванаест година у којима је покрајинска власт радила без икакве контроле и одговорности, најзад је дошло време да јавност Србије сазна како је то покрајинска власт, са Бојаном Пајтићем на челу, успела од Војводине да направи неразвијен регион, плате у покрајини да спусти испод републичког просека, а незапосленост доведе до историјског максимума. Исто тако, биће веома занимљиво да се сазна како се трошио новац пореских обвезника и ко је од бахатог, неодговорног и неконтролисаног расипања новца имао користи.

Демократска странка Србије сматра да је поред Развојне банке Војводине, потребно испитати и рад свих секретаријата Владе Војводине и њихово трошење новца из буџета. Потребно је сазнати зашто је 1,5 милијарди динара потрошено на прскање комараца, као да је Војводина мочвара, а не плодна равница; куда је отишло око 9 милијарди динара које су потрошене за разне програме запошљавања, а незапосленост је на нивоу из 2008; која је корист од 2,5 милијарди које су потрошене на субвенције разним фирмама, од којих неке имају једниог, или ниједног запосленог итд. Исто тако, за грађане је важно да сазнају шта је све финансирано новцем од Фонда за капитална улагања, преко којих фирми су се одрађивали послови, и ко је ту имао користи, јер грађани никакве користи немају, иако је из тог Фонда потрошено око 70 милијарди динара.

На крају, желим да истакнем да ДСС не очекује од Бојана Пајтића да се држи речи коју је сам дао новембра прошле године и поднесе оставку, јер је и до сада, у више случајева, јасно показао да му јавно изговорена реч не значи ништа, док му фотеља у коју је засео пре девет година, значи све.