Припрема...

17. јун 2011.

Против лоших идеја власти


ДСС најоштрије осуђује одржавање НАТО самита у Београду. Овај скуп је, заправо, ругање свим грађанима наше земље који су претрпели штету током бомбардовања 1999. године.

Ако су већ хтели да одрже овакав скуп у Београду, требали су га организовати у срушеним зградама Генералштаба или МУП-а. Угошћујемо представнике НАТО-а који су Србију бацили на колена у сваком погледу и омогућили формирање такозване државе Косово.

ДСС сматра да је за Србију најбоље да остане војно неутрална, јер нема ресурсе и људе за бацање широм света.

Апсолутно је неприхватљиво понашање садашње Владе која далеко од очију грађана, тајно, постепено уводи Србију у НАТО пакт, иако зна да је огромна већина становништва против тога.

ДСС је поводом овог срамотног скупа организовао протест у Београду,трибину, на којој су војни стручњаци говорили о неопходности да Србија остане војно неутрална, као и друге акције.

Демократска странке Србије се противи оснивању новог јавног предузећа “Градско зеленило и пијаце” јер је општинска власт у ову операцију ушла без икакве озбиљније анализе и плана.

 

У оснивање тог јавног предузећа кренуло се са идејом да се Расадник припоји пијаци, а завршило се формирањем предузећа без икакве везе са Расадником. Ново предузеће ће се формирати, говорили су, како би се спасила одређена земља коју Расадник има и преузело њихово искуство. Сада имамо другу, нову, комбинацију и потпуно сам одушевљен шта све пада на памет људима који, на жалост, воде град. Смислили су да оформе јавно предузеће и купе имовину Расадника. Ко гарантује да ће баш они купити имовину? Ако имовина буде ишла на продају, биће понуђена свима. Ко гарантује да ће је купити баш општина, можда је купи неки приватник, или неко трећи? Потпуно је илузорно планирати такву једну чињеницу. Они су ове године већ дали одређена средства за одржавање зелених површина. Средства су добили Млади вукови, који осим што воде школу фудбала, сада и шишају траву. И добила је Лира да одржава један део. А шта ће да ради то ново јавно предузеће целе године, шта ће оно да одржава? Јасно је да није њима из општинске власти до шишања траве, него до шишања грађана. Треба пред изборе запослити још мало политичких активиста. Даље, каква је то идеја да се споје пијаца и зеленило? Какве то везе има једно са другим? Да су спојили гробља и зеленило, па `ајде некако. Постоје зелене површине, треба дизати алеје, одржавати паркове итд. Међутим, шта је овде по среди? Пијаца доноси 11 милиона динара, онда се она спаја са зеленилом, да то ново предузеће не би било потпуно на буџету. Све у свему, конфузна прича, без икаквог програма. Када смо им говорили да то не раде и да је то погрешно, говорили су да ми не знамо шта причамо. Девет радника ће да преузму из Расадника. По ком критеријуму? Вероватно партијском, а Расадник, са свом имовином због које се и кренуло у оснивање јавног предузећа, остаје у стечају.

Поводом Информације о поступку прибављања преноса права на непокретности Војног комплекса Серво Михаљ на општину Кикинда, ДСС сматра да постоје одређена питања, која захтевају појашњења.

То је позамашно земљиште које има комплетну инфраструктуру. Надамо се да локалној власти неће падати на памет неке идеје од којих град неће имати користи. Немамо ништа против да Тера добије музеј у простору касарне. Тера може да нам помогне да се на културној мапи света позиционирамо. Ипак, поставља се питање шта ће да буде са осталим простором, зградама, јер, понављам, ради се о огромној површини која има сву инфраструктуру. Да ли би тамо могла да буде нека стамбена четврт, индустријска зона, или да се прави нешто друго што би могло да донесе нова радна места? На жалост, то у информацији јасно не пише, а локална власт је већ показала да нема никакву визију развоја града. Они се буквално баве преживљавањем и скупљањем пара да се исплате плате силним запосленима у општинској управи