Припрема...

20. април 2023.

Прва седница редовног пролећног заседања Народне скупштине


Јованов: Ћута и разбојничка банда неће уређивати Србију

Прва седница редовног пролећног заседања Народне скупштине прошла је јуче бурно, уз низ препирки између посланика власти и опозиције.

Већина опозиционих посланика више се бавила готово свим другим питањима осим оним која су била на дневном реду – избор чланова Високог савета тужилаштва и Високог савета судства, као и избор заштитника грађана.

Посланик коалиције Морамо Александар Јовановић Ћута је, између осталог, рекао да је председник општине Жагубица Сафет Павловић куплер-мајстор који је држао јавну кућу, тврдећи и да је на седницу одбора, одржану у Бабушници, представник СНС дошао с вињаком. На то је одговорио шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов, који је Јовановића назвао Ћитом, уз поруку да би Тарзан требало да га држи везаног, па му поручио да каже својим посланицима да му не носе вињаке на седнице одбора.

Јованов је поручио да Ћута и разбојничка банда неће уређивати Србију, а потом је лидера Двери Бошка Обрадовића подсетио да је на председничким изборима и у свом селу изгубио од лидера СНС Александра Вучића.

Председник скупштине Владимир Орлић је најавио да ће, поводом жеље дела опозиције да се одржи још једна седница о КиМ, упутити позив председнику Србије Александру Вучићу и да ће се договорити шта је реално и евентуално када би седница могла да се одржи.