Припрема...

15. јун 2019.

Прво иде код покровитеља независности Kосова, а онда љуби руке свештеницима


Лидер Двери Бошко Обрадовић и Ђиласов кум Млађан Ђорђевић дословце су се пришљамчили митрополиту Амфилохију, владици Атанасију и епископу Милутину у четвртак, 13. јуна, на Светосимеоновској академији у Центру за културу Ваљево.

– Да ствар буде још гора, само два дана пре овог догађаја, Бошко Обрадовић је са Ђиласом, Јеремићем, Лутовцем и Трифуновићем отишао на канабе код Метјуа Палмера, функционера државе која слови за ментора косовске независности. Све то изазива велику сумњу у Обрадовићеве намере и многи сматрају да њему није место на оваквим догађајима – кажу саговорници Српског телеграфа упућени у детаље.

Наиме, свештенству окупљеном у ваљевском Центру за културу засметало је што лидер Двери претходно срдачно седео у америчкој амбасади, која подржава косовску независност, а онда је дотрчао да митрополиту Амфилохију љуби руку.

– У великој је конфузији и он више не зна шта може да уради да дигне рејтинг, а да успут и сруши Вучића. Свим својим потезима и додворавању људима попут Амфилохија који су против било каквог разумног компромиса за Kосово штети свим грађанима Србије. Нама је потребно јединство, а не хаос који Обрадовић производи – истичу наши извори.

Свештеницима је било спорно и друштво у којем је био лидер Двери и један од шефова опозиционе коалиције Савез за Србију. – Готово руку подруку Бошко је дошао са Млађаном Ðорђевићем, сивом еминенцијом СЗС и кумом Драгана Ðиласа. Сви знају да је Ђорђевић постављао себи блиске владике на челна места у цркви.

Kонкретно, он је искористио сазнања о смени некадашњег владике рашко-призренског Артемија да би на његово место поставио свог дугогодишњег пријатеља, тада викарног епископа липљанског Теодосија. Такође, са владиком Григоријем Ђорђевић је пријатељ 27 година, а у време када је био саветник председника државе, Србија је дала огроман новац Григоријевој епархији – подсећа наш извор.

Овим поводом ни јуче нисмо успели да добијемо коментар од Обрадовића, који није одговарао на телефонске позиве новинара Српског телеграфа.

С друге стране, потпредседник СНС Миленко Јованов за наш лист поручује да сви примећују лицемерје лидера Двери.

Обрадовићева политика је шизофрена. Ујутру би да пише писма Путину, поподне би ишао код Американаца, а увече би да се додворавао владикама. Својим поступцима Обрадовић, али и остали из СЗС, показују колико су неозбиљни када је реч о националним питањима. Тако Обрадовић свесрдно делује у корист оних који желе независност Kосова – закључује Јованов.

Извор: Српски телеграф