Припрема...

4. април 2011.

Путем без алтернативе – право у пропаст!


ДСС жели да истакне да је у последњим недељама режим Бориса Тадића започео примену репресије против политичких неистомошљеника. Забрањује се расправа о свакој теми која није по вољи власти, нпр. Продаја Телекома по систему дај шта даш, поскупљења сртрује и основних животних намирница, могући губитак посла за још 200 000 грађана, штрајкови и протести којих је у Србији сваког дана све више, итд.

Истовремено, режим је доживео потпуни морални крах и показао безгранично лицемерје. Најочигледнији пример који доказује ову тврдњу јесте, са једне стране, брутално уклањање са програма емисије Атлантис, и са друге подизање споменика злочинцу Јаношу Дамјаничу и најава ревизије оптужница против осумњичених за ратне злочине, које су својевремено покренули српски војни судови.

Представници режима господа Драгољуб Мићуновић и Жељко Ивањи у маниру партијских комесара за цензуру, етикетирају Атлантис као емисију која «наводи на говор мржње и релативизује сваки злочин… Релативизација злочина је од највеће опасности по наше друштво….».

Истовремено, представници исте те власти подижу у Ади споменик Јаношу Дамјаничу, помађареном Србину, који је у историјском сећању српског народа, али и сећању Хрвата, Словака, Румуна и других немађара, остао забележен као немилосрдни убица и прогонитељ и коме историја приписује реченицу: „Срби не треба да постоје и нећу се смирити док и последњи Србин на свету не буде мртав, а кад се то догоди, сам себе ћу убити, да ниједог Србина на свету не буде“. Уместо да тај срамни споменик буде уклоњен, подносе се прекршајне пријаве против функционера ДСС који су наводно реметили јавни ред и мир прекривањем споменика. Дакле, подизање споменика злочинцу није ремећење јавног реда и мира, а прекривање срамотног споменика јесте.

Такође, министарка Снежана Маловић најављује да ће оптужнице против осумњичених за ратне злочине, које су својевремено покренули српски војни судови, бити ревидиране. Да ли ће критика и овог очигледног релативизовања злочина довести до подношења нових прекршајних пријава против оних који се усуде да јавно кажу да је ова најава срамотна?

Дакле, тамо где релативизације злочина нема, али има мишљења које се критички односи према догмама евроатлантске политике садашњег режима, власт због тобожњег говора мржње и релативизације злочина забрањује емисију, а у исто време представници власти очигледно релативизују злочине и то злочине према српском народу. Јасно је да је у Србији под режимом Бориса Тадића релативизација злочина и говор мржње постао изговор за борбу против политичких неистомишљеника, али и да се истинска релативизација злочина, и то само када су жртве злочина Срби, врши управо од стране режима.

Управо зато, Србији су хитно потребни избори, јер ова власт, водећи Србију путем без алтернативе, заправо Србију води ка потпуном нестанку. Заправо, власт остварује стравичну идеју да ће Србија бити модерна европска држава са Србима, или без њих. Због тога је власт кренула у бруталан обрачун са свима који дугачије мисле. Почело се са забраном емисија, а следећи корак ће бити затварање људи. Ми у ДСС јавно обећавамо да нећемо да ћутимо и да не постоји казна коју режим може да изрекне и која може да нас уплаши и цена коју нисмо спремни да платимо у борби за истински слободну и поносну Србију.