Припрема...

13. септембар 2017.

Регионална сарадња СНС и Јединствене Русије


Делегације Српске напредне странке и Јединствене Русије наставиле су данас састанком у Москви редовне консултације о глобалним и регионалним темама, а владајућа руска партија је овом приликом још једном пружила јасну подршку политици председника Републике Србије и председника СНС, Александра Вучића.

Заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије, Сергеј Железњак, истакао је да се његова партија залаже за даљи развој стратешког партнерства двеју странака и народа.

„Александар Вучић, као председник Србије и председник СНС, даје немерљив допринос како би оправдао и реализовао поверење народа и осигурао безбедност грађана и развој државе. Јединствена Русија подржава напоре да се очува национални идентитет српског народа и изради декларација којом би се очували његов језик, култура и писмо“, рекао је Железњак.

Железњак је констатовао да су евидентни притисци на српски народ на КиМ и на Балкану уопште, и поручио да ће Србија имати недвосмислену подршку Јединствене Русије по питању билатралне сарадње, регионалних и међународних односа.

„Спремни смо да подржимо све пројекте од интереса за наша два народа. То разумевање није само партијско, већ и државно“, објаснио је Железњак, додавши да се Русија са поштовањем односи према политици Србије о КиМ, и да ће наставити да у међународним круговима подвлачи да је наша јужна покрајина саставни део Србије. 

Потпредседник СНС Миленко Јованов говорио је о унапређењу регионалне међупартијске сарадње и њеном недавном конкретизовању кроз сарадњу партијских организација СНС и Јединствене Русије из Војводине и Нижњег Новгорода.

Пријатељски односи са Јединственом Русијом и међустраначка регионална сарадња биће, према његовим речима, у самом врху приоритета СНС.