Припрема...

9. април 2014.

Реплика Дамиру Зобеници


Untitled-1Нема потребе, господине Зобеница, за тим натегнутим конструкцијама, за које и сами знате да нису тачне. У Влади смо исто онолико, колико сте ви у Влади или у власти покрајинској, за ствари за које сти ви гласали „за“, а било је случајева када сте ви гласали „за“. Дакле, подржали смо вашу идеју да се ова тачка не нађе на дневном реду. Ова тачка се нашла на дневном реду, просто, зато што сматрамо да треба омогућити, ако хоће да конкуришу, а морају да имају некакав пројекат, нека иду, па конкуришу.

Што се тиче политике, политички, па политички ми нисмо требали да имамо ни једну седницу од момента проглашења Закона о надлежностима неуставним. Политички нисмо требали да имамо ни једну седницу посебно када је Статут проглашен неуставним. Политички то је главна политичка тема у Војводини, али не можемо ми сад да не видимо чиме се покрајинска власт бави и да одбијамо све што се налази на дневном реду. Просто, знате и ви, сигуран сам да знате, нити смо део покрајинске власти, нити ћемо бити део покрајинске власти, посебно не у оваквом саставу, нити нам пада на памет да на било који начин тргујемо и ја ћу се уздржати од тога да вас питам да ли ће неко од странака, које чине покрајинску власт, бити са вама у коалицији на неком другом нивоу. Немојте нам спочитавати нешто за шта и сами апсолутно знате да није тако.

Дакле, подржали смо ово из само једног разлога, што је за конкурисање стварно по свим тим пројектима потребно да имате некакав пројекат, да нешто приложите. То је једини разлог, а са друге стране, апсолутно немамо намеру ни на који начин, нити, што каже колега Ћук, да мењамо свест, нити нам је ко променио свет, нити се не знам ни ја шта десило, просто, данас сматрамо да треба да гласамо за ово. За друге тачке сматрамо да треба да гласамо против. Политички, кажем, сви ми заједно учествујемо у нечему што је у политичком смислу лакрдија од оног момента када је Закон проглашен неуставним, на предлог Демократске странке Србије, `ајде и то да кажем, као и Статут, такође на предлог Демократске странке Србије, тако да, ако ћемо политички да гледамо, ни ви, ни ја данас не бисмо требали да седимо овде, већсмо требали да изађемо из Скупштине и потпуно да занемаримо њен рад, до момента док се ови акти, на којима треба да почива Војводина као аутономија, не донесу, а колико видим, нешто није намера покрајинске власти, бар када је Закон у питању, да било шта на том питању ради. Хвала.