Припрема...

30. децембар 2019.

Резултати добри, можемо још боље


Српска напредна странка је веома задовољна резултатима који су постигнути у 2019. години, нарочито, јер су постигнути у атмосфери коју је правио део опозиције са намером да се Србија дестабилизује, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов.

Јованов је рекао да је просечна плата у Србији увећана са 330 евра на 500 евра, наводећи и да ће раст у 2019.години бити четири одсто.

“Мислим да смо вредно, посвећено и марљиво радили, да се постигну резултати који могу да нам буду на понос. Резултат тог рада је повећање плата од 50 одсто, раст од шест одсто у новембру, а на крају ове године биће четири одсто”, рекао је Јованов.

Србија је била пред банкротством 2014.године, било је питање хоће ли моћи да се исплате плате и пензије, а данас се, рекао је Јованов, граде ауто-путеви, инфраструктура…

“О Моравском коридору се само сањало, завршен је Kоридор 10 и кроз Грделичку и Сићевачку клисуру. Србија данас изгледа потпуно другачије у односу на 2014”, рекао је Јованов.

Јованов је навео да се водило рачуна и о Војводини, наводећи да је урађен “ипсилон крак”, ту је и брза пруга Београд-Будимпешта, пут Рума-Шабац, Нови Сад-Рума, Наково-Kикинда, Ново Милошево, Нови Бечеј, Врбас, Kула, Сомбро, Бачки брег…

Јованов је оценио да власт није наседала на провокације које су долазиле и из Србије и ван ње, оцењујући да нажалост има оних који, како је рекао, гурају Србију да прави грешке какве је правила у прошлости.

“Ми смо трпељиво и прибрано реаговали у одређеним ситуацијама које су обележиле политички живот у Србији. Попуштали смо и када је реч о окупљањима која нису била у складу са законима, али смо и видели да је насиље једина политика дела опозиције. Упадали су у РТС, нападали новинаре Пинка, спаљивали књиге…”, рекао је Јованов.

Јованов је истакао да је најважнији задатак у наредном периоду очување мира и стабилности, јер, како је рекао, то је основ даљег развоја Србије, али верује да то неће бити лако због “тајкунске коалиције”.

“Они имају много новца, то је тајкунска коалиција, Ђиласа, Шолака, Јеремића, Мишковића…стотинама милиона евра грађана отварају своје медије, неће жалити средстава да појачају своје присуство и да изазову нове случајеве који треба да доведу до нестабилности”, рекао је Јованов.

Извор: Танјуг