Припрема...

24. август 2020.

Руше Телеком да би ојачали СББ


Грађанима Србије је одавно јасно да се води оркестрирана кампања против Телекома Србија, а у корист и за рачун највећих тајкуна у области телекомуникација Драгана Ђиласа и Драгана Шолака.

Грађани такође одлично разумеју да што је слабија позиција на тржишту Телекома, толико је јача позиција Ђиласових и Шолакових компанија. Односно, што више изгубе Телеком, држава Србија и грађани, као акционари, толико ће више зарадити Ђилас, Шолак и њихове компаније.

По већ виђеном рецепту, ширење њихових компанија на тржишту обезбеђује се политичким притиском. Када су на власти, онда политичким утицајем и корупцијом шире своје послове, а када су у опозицији, опет политичким утицајем, клеветама и лажима, праве штету конкуренцији.

Такође је занимљиво да Ђилас и Шолак нису нападали Телеком када је био слаб и када је СББ било апсолутно доминантан на тржишту и када је менаџмент Телекома радио у корист СББ-а, а не у корист Телекома. Али, од када им је ускраћено да се на рачун Телекома шире и када су у њему добили озбиљног конкурента, покушавају свим средствима да униште Телеком и поново успоставе монопол својих компанија.

Колико год се трудили, колико год измишљали, клеветали и лагали, никада више своју позицију на тржишту неће моћи да обезбеде политичким притиском и закулисним радњама. Никада се више неспособност Ђиласа и Шолака да послују у тржишним условима неће плаћати из џепа грађана и буџета Србије.